‘İklim kriziyle mücadele etmeli, sonuçlarına hazırlanmalıyız!

Güncelleme Tarihi:

‘İklim kriziyle mücadele etmeli, sonuçlarına hazırlanmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 12:57

Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir aşırı kuraklık karşısında iklim değişikliğine karşı daha hızlı ve etkin bir mücadele çağrısında bulundu. Rheinische Post gazetesine konuşan Özdemir, “Biz, hayvanlar ve çevre, iklim krizinin sonuçlarından her geçen gün daha fazla zarar görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KURAKLIK, şiddetli yağmur veya fırtına gibi aşırı hava koşullarının ekosistemi zorladığını ve çiftçilerin hasatlarını tehlikeye attığını kaydeden Özdemir, “Daha önce hiç olmadığı kadar bağımlı olduğumuz değerli yenilenebilir hammadde ve ahşabı yok eden orman yangınları da var” dedi. Bundan tek bir çıkış yolu olduğunu söyleyen Özdemir, “İklim kriziyle mücadele etmeli ve aynı zamanda bunun sonuçlarına hazırlanmalıyız” diye konuştu.

SICAKLIK SON 30 YILA GÖRE BİR DERECE FAZLA OLACAK
Tarım Bakanı, bu nedenle Almanya’da, ormanları ve tarımı sürdürülebilir bir şekilde dönüştürmek için büyük yatırımlar yapıldığını belirtti. Özdemir, “Acilen sağlıklı karma ormanlara ihtiyacımız var. Çünkü ormanlar doğal klimamızdır ve ladin ya da cam mono kültürleri kadar kolay yanmaz” dedi. Alman Meteoroloji Kurumu (DWD) tarafından yapılan hesaplamalara göre, Almanya’da yıllık ortalama sıcaklık önümüzdeki yıllarda son 30 yıla kıyasla bir dereceye kadar daha sıcak olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!