Akıllı Berlin

Güncelleme Tarihi:

Akıllı Berlin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 20:46

Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA (Internationale Funkausstellung) bugün açıldı. Bu yıl 55. kez düzenlenen IFA’da teknoloji şirketleri yeni ürün yarışına hızlı girdi. 9 Eylül’e kadar açık kalacak fuarın başlamasını bile bekleyemeyen teknoloji devleri akıllı telefondan bilgisayarlara, akıllı saatlerden tabletlere kadar ürünlerini tanıttı.

Haberin Devamı

250 binden fazla ziyaretçinin, 1645 şirketin katıldığı Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA (Internationale Funkausstellung) bugün Berlin’de kapılarını açtı. Vestel’in daveti ile katıldığımız IFA’da, teknoloji şirketleri bu kez yeni ürün yarışına erken başladı.
Bu yıl düzenlenen IFA’da en çok dikkat çeken ürünler arasında son dönemlerin en büyük teknoloji trendi olan giyilebilir teknolojiler ve internete bağlı cihazlar yer alıyor. Akıllı saatler, akıllı bileklikler ve sanal gerçeklik başlıkları fuarın dikkat çeken ürünleri arasında bulunuyor. Beyaz eşya ürünlerinde ise internete bağlanabilen cihazların sayısı giderek arttığı görülüyor. İnternete bağlanabilen kahve makineleri, buzdolapları veya bulaşık makinlerinin önümüzdeki dönemlerde dikkat çekmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

280 MİLYAR DOLAR

Bu yıl 55. kez düzenlenen IFA, teknoloji şirketlerinin iş bağlantılarını gerçekleştirdiği bir fuar olarak öne çıkıyor. Yerli şirketlerin de geniş standlar açarak bulunduğu IFA’da bu yıl 4.2 milyar Euro’luk iş hacmi hedefleniyor. Toplam tüketici elektroniği pazarının 2015 yılında 280 milyar dolara ulaşması beklendiği günümüzde IFA fuarında tanıtılan ürünlerin dikkat çekmesi bekleniyor.

Parmak uzunluğunda bilgisayar

NEREDEYSE bir parmak uzunluğunda olan bilgisayarların çeşitleri her geçen gün artıyor. Bu alandaki yeni ürünlerinden biri de Asus’un geliştirdiği VivoStick oldu. Bilgisayarların HDMI girişinden bağlanabilen Asus VivoStick sıradan bir televizyon ekranını bile Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayara dönüştürebiliyor. Asus VivoStick’te 2 GB RAM, 32 GB depolama kapasitesi ve Wi-Fi bağlantı özellikleri var.Fiyatı ise 129 dolar.

Sesi kafatası kemiğinden iletiyor

EV ve iş yerlerindeki sabit hatlar için geliştirdiği dect telefonlarla bilinen Gigaset, akıllı telefon modellerini de kullanıcılara sundu. Şirketin, 3 farklı modellini tanıttığı ‘Gigaset ME’ ailesinde, 5 inç HD kalitede ekrana sahip Gigaset ME Pure, Gigaset ME ve 5.5 inç daha yüksek pil kapasitesine sahip Gigaset ME Pro modelleri yeralıyor. Ön yüzeyinde tek bir kulaklık deliği olmayan Gigaset ME ailesi gürültülü ortamda sesi kafatası kemiğinden ileterek rahat konuşma ortamı sunuyor. Gigaset’in akıllı telefonları
ayrıca evde uzaktan kumanda olarak da kullanılabilecek.

Haberin Devamı

‘Cep’ ekranına 4K çözünürlük geldi

SONY, amiral gemisi akıllı telefon ailesi Xperia Z5’i tanıttı. 5.5 inç, 5.2 inç ve 4.6 inç ekranlı 3 farklı model ile kullanıcıların karşısına çıkan yeni Xperia Z5 modellerinden en çok dikkat çekeni ise Xperia Z5 Premium oldu. Full HD’ye göre dört kat daha fazla çözünürlük sunan 4K teknolojisine sahip ekrana sahip olan Xperia Z5 Premium, bu alandaki ilk akıllı telefon olma özelliğini de taşıyor. 5.5 inçlik ekrana sahip olan bu modelde aynı zamanda 4k video çekme özelliği de yer alıyor. Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact modelleri 23 megapiksellik kameraya ve 5x zoom özelliklerine sahip. Yeni Xperia Z5 ailesindeki tüm modellerin şarjı ise 2 gün dayanabiliyor. Üç Xperia Z5 modeli, sonbahar aylarında raflardaki yerini alacak.

Haberin Devamı

Yeni yuvarlak ekranlı saatler

İlk yuvarlak ekranlı akıllı saat modelini çıkararak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Motorola, Moto 360 adındaki modelini yeniledi. 1.56 inçlik yuvarlak ekrana sahip olan yeni Moto 360, farklı renk ve tasarımlardaki kasa modelleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Dört çekirdekli 1.2 GHz’lik işlemciye sahip olan modelde 512 megabyte ram ve 4 GB depolama kapasitesi bulunuyor. Yeni Moto 360’ın 299 dolarlık satış fiyatı bulunuyor. Motorola ayrıca spor yapanlar için de hibrit LCD ekrandan oluşan farklı bir modeli de tanıttı.

LEGO gibi bilgisayar

ACER, birçok farklı yeni ürünüyle IFA’ya en sıkı hazırlanan şirketler arasında yer alıyor. Şirketin geliştirdiği ‘Revo Build’ adındaki yeni nesil bilgisayar modeli ise dikkat çekmeyi başardı. LEGO oyuncaklar gibi monte edilip sökülebilen Revo Build, 5 farklı bloktan oluşuyor. Bilgisayarın en üstünde, kablosuz bağlantılar ve güç için bir bloğu yer alıyor. Diğer kısımlarda ise hard disk, ses kartı, işlemci, RAM ve grafik blokları yer alıyor. Bu bloklar birbirlerine mıknatıslara bağlanıyor. Revo Build, bu sayede ise saniyeler içerisinde monte edilip sökülebiliyor. Örneğin, hard disk kapasitesinin arttırılması gerektiğinde sadece hard disk bölümü çıkarılıyor ve kapasitesinin daha yüksek olduğu bir blok takılıyor. 249 Euro’luk satış fiyatı ile kullanıcılara sunulması beklenen Acer Revo Build, Windows 10 desteği ile birlikte gelecek. Acer ayrıca 6 yeni akıllı telefon modelini de tanıttı. Yükseltilmiş ön kameraları, geniş açılı lensleri ve geliştirilmiş ses sistemiyle dördü Android 5.1 ve ikisi Windows 10 ile çalışan altı yeni ‘Liquid’ ailesindeki akıllı telefon satışa çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!