İbrahimovic İsveç futbol tarihine geçti

Güncelleme Tarihi:

İbrahimovic İsveç futbol tarihine geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 13:44

Estonya karşısında 2-0 kazanılan hazırlık maçında takımının gollerini kaydeden İbrahimovic, İsveç Milli Takımı formasıyla en fazla gol atan oyuncu oldu - İbrahimovic, milli takımda 50 ve üzeri gole ulaşan Puskas, Kocsis, Klose, Henry ve Hakan Şükür gibi Avrupa'nın elit golcüleri arasına girdi

Haberin Devamı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında oynanan Estonya maçında iki gole imza koyan Zlatan İbrahimovic, İsveç Milli Takımı formasıyla en fazla gol atan (50) oyuncu oldu.

Estonya'ya karşı 2-0 kazanılan mücadelede takımının gollerini kaydeden ve milli formayla 50 gole ulaşan İbrahimovic, 1932'den bu yana rekoru elinde bulunduran ülke futbol tarihinin milli takımlar düzeyindeki en golcü oyuncusu (49) Sven Rydell'i geride bıraktı.

İsveç basınına rekoruyla ilgili açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, "Uzun zamandır kırmayı beklediğim bir rekordu ve sonunda başardığım için mutluyum. İnanılmaz bir duygu. Bu rekor ailem ve benim için çok şey ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca 99 kez İsveç adına mücadele eden ve dalya yapmaya hazırlanan İbrahimovic, İngiltere'ye karşı ceza sahası dışından röveşatayla attığı golün, milli formayla kaydettiği en güzel gol olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

AVRUPA'NIN ELİT GOLCÜLERİ KİM?
İbrahimovic, milli formayla 50 ve üzeri gole ulaşan Avrupa'nın elit golcüleri arasına da girdi.

Macaristan Milli Takımı'nda 84 gol kaydeden Ferenc Puskas, Avrupa kıtasının milli takımlardaki en golcü oyuncusu olarak göze çarpıyor. Puskas'ı bir diğer Macar futbolcu Sandor Kocsis (75), Alman oyuncular Miroslav Klose (71) ve Gerd Müller (68) takip ediyor. Bu golcüler arasında, ay-yıldızlı formayla çıktığı 112 maçta 51 gol kaydeden Hakan Şükür de yer alıyor. Milli takımlar düzeyinde aktif futbolcular arasında İbrahimovic'in yanı sıra Portekizli Cristiano Ronaldo'nun da 50 golü bulunuyor. Milli takımlarda gol rekoru ise İran adına 109 gol atan Ali Daei'nin elinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!