Hızlı testleri kaldırın

Güncelleme Tarihi:

Hızlı testleri kaldırın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 10:43

Almanya Sağlık Sigortaları Birliği (KBV) Başkanı Andreas Gassen, hızlı koronavirüs testlerinin derhal sona erdirilmesini istedi. Bild gazetesine konuşan Gassen, bu testlerinin çok pahalı olduğunu, bürokrasinin ağır işlediğini ve epidemiyolojik değerinin de ‘sıfır’ olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI insanları herhangi bir neden olmadan kalitesi şüpheli testlere tabi tutmanın tamamen anlamsız olduğunu ifade eden KBV Başkanı Gassen, buna karşılık, semptomları olan hastalara PCR testleri uygulamanın doğru yöntem olduğunu ve bunun da koronavirüs enfeksiyonlarını net bir şekilde tespit ettiğini vurguladı. KBV ve Almanya Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birlikleri, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a mektup göndererek, gelecekte vatandaşların koronavirüs hızlı testleri için fatura kesemeyeceklerini ve ödeme yapamayacaklarını belirtmişlerdi.

Hızlı testleri kaldırın

Almanya Sağlık Sigortaları Birliği (KBV) Başkanı Andreas Gassen

Haberin Devamı

Mektupta, testlerin uygunluk kriterlerinin geçmişe göre daha az kontrol edilebilmesi gerekçe gösterildi.
Ancak Federal Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, kamu hukukuna tabi kuruluşların test merkezlerini faturalandırma ve test etme görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini beklediklerini kaydetti. Sözcü, sağlık sigortalarıyla diyalog halinde kalarak en kısa zamanda bürokratik olmayan bir şekilde nasıl uygulanacağını ele alacaklarını söyledi. Almanya’da 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz hızlı koronavirüs testleri sadece risk grubundakiler ve bazı istisnai durumlarda uygulanacak. Test başına bundan böyle vatandaşlar 3 Euro ödeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!