HIV aşısı sonunda bulundu mu?

Güncelleme Tarihi:

HIV aşısı sonunda bulundu mu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 14:54

ABD’deki Scripps Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları etkili bir HIV aşısı geliştirme konusunda önemli aşama kaydettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Araştırmacılar, ECD4-Ig adını verdikleri aşının maymunlar üzerinde yaptıkları deneylerde büyük başarı gösterdiğini ve laboratuvar ortamında insan HIV virüsünü de yok etmeyi başardığını söyledi.

Araştırmacılar ECD4-Ig’nin geleneksel aşılar gibi bağışıklık sistemini güçlendirmeyi hedef almadığını, bunun yerine kişinin DNA yapısını HIV virüsüne karşı koymasına imkan sağlayacak şekilde değiştirdiğini belirtti.

MAYMUNLAR KURTULDU, SIRA İNSANLARDA

Nature dergisinde yayınlanan araştırma raporunda aşılanan makak maymunlarının 34 hafta boyunca HIV virüsünün tüm türlerinden korunduğu belirtildi.

Uzmanlar aşının çok yüksek miktardaki virüs saldırılarına karşı bile koruma sağladığını ve bu nedenle bir gün hali hazırda HIV virüsü kapmış olan kişilerin tedavisinde de kullanılabileceğine inanıldığını söyledi.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Profesör Michael Farzan BBC’ye yaptığı açıklamada “ HIV’ye karşı evrensel bir koruma sağlamaya şu an hiç olmadığı kadar yakınız. Ancak elbette bizi bekleyen bir çok zorluk da mevcut. Özellikle bu tedaviyi geniş kitlelere uygulamamız gerekeceği için güvenliğinden emin olmamız gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!