Hessen’de bir skandal daha!.. O polisler o gece...

Güncelleme Tarihi:

Hessen’de bir skandal daha.. O polisler o gece...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2021 10:12

Hessen Polis Teşkilatı’yla ilgili skandallara bir yenisi daha eklendi. Aşırı sağ ile bağlantıları nedeniyle görevden uzaklaştırılan 13 polisin, 9 göçmenin öldürüldüğü gece Hanau’da görevli oldukları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hessen eyaletine bağlı Frankfurt kentinde Özel Harekât Timi’ne (SEK) bağlı 19 polis, aşırı sağ ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle önce görevden uzaklaştırılmış, SEK ise 10 Haziran’da İçişleri Bakanlığı tarafından lağvedilmişti. Şimdi ise bu 19 polisten 13’ünün, beşi Türkiye kökenli dokuz göçmenin ırkçı teröre kurban gittiği 19 Şubat 2020 gecesi Hanau’da görevli oldukları ortaya çıktı. Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth, Rheinland-Pfalz’dan 38 yaşındaki eski bir SEK yetkilisinin elektronik verileri değerlendirilirken ortaya çıkan bilgilere göre, çok sayıda kişinin aşırı sağcı sohbet gruplarına dahil olduğunun belirlendiğini, bunların içinde SEK polislerinin yanı sıra başka birimlerden polislerin de olduğunu söyledi. Beuth, söz konusu timde yer alan ve suçlamalar nedeniyle görevden uzaklaştırılan 13 polisin, ırkçı terör saldırısının düzenlendiği gece Hanau’da görevli olduklarını açıkladı. Bakan Beuth, internet üzerindeki sohbet gruplarında, aşırı sağ örgüt propagandası yapma, yasak sembol ve görüntülerin yanı sıra kışkırtıcı içerik paylaşıp yaymakla suçlanan 36 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını aktardı. Hessen Eyaleti Meclisi İçişleri Komisyonu toplantısında, farklı birliklerden toplam 49 polis memurunun sağcı sohbetlere katıldığı açıklandı.

Hessen’de bir skandal daha.. O polisler o gece...

Haberin Devamı

‘KORKTUĞUMUZDAN ÇOK DAHA KÖTÜ’
Hanau katliamında yakınları öldürülen ailelerin de yer aldığı ‘19 Şubat Hanau İnisiyatifi’, Hessen’de yeni polis skandalıyla ilgili açıklama yaptı. İnisiyatiften Newroz Duman, yeni Hessen polis skandalı karşısında duyduğu dehşeti için, “Korktuğumuzdan çok daha kötü” dedi. Duman, olay gecesi o polislerin görevde olmasının katliam üzerinde nasıl bir etkisinin olduğunun araştırılmasını ve polisin başarısızlıkla suçlandığı Hanau’da aşırı sağcı SEK görevlisinin yönetici konumunda olup olmadığının açıklığa kavuşturulmasını talep etti. 19 Şubat İnisiyatifi, daha önce de katliamda polisin şüpheli durumuna dikkati çekmiş ve katliamın sorumlusunun adının belirlendikten neden beş saat sonra evine baskın yapıldığının araştırılmasını istemişti. Duman, açıklamasında, “Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Beuth’un hâlâ istifa etmemesi inanılmaz bir durum. Bakan Beuth, Hessen Polis Teşkilatı’nda aşırı sağcı yapılanmayı hafife almaya devam ediyor. Hiçbir şekilde sorumluluğunu yerine getirmiyor” dedi.

Haberin Devamı

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarında bulunan Hanau’da 19 Şubat 2020’de ırkçı Tobias Rathjen tarafından iki nargile kafeye ve bir büfeye ırkçı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtoviç, Ferhat Ünvar, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Paun, Said Nesar Hashemi ve Fatih Saraçoğlu hayatını kaybetmişti. Rathjen, saldırının ardından evine dönerek annesi Gabriele Rathjen’i öldürdükten sonra intihar etmişti.

 

BAKMADAN GEÇME!