Her şey daha güzel bir Wiesbaden için...

Güncelleme Tarihi:

Her şey daha güzel bir Wiesbaden için...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 10:35

Uyuşturucu kullananların yuvası haline gelen Wiesbaden’in Westend mahallesi sakinlerinin endişelerini gidermek için vatandaş, belediye ve güvenlik birimleri aldıkları ortak kararla İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kompass’ güvenlik programına başvurdular.

Haberin Devamı

HESSEN eyaletinin başkenti Wiesbaden’de Türk işletmelerin de yer aldığı Westend mahallesi sakinleri, uyuşturcu kullananların istilasına uğraması üzerine çocuklarının güvenliğinden endişe ediyordu. Westend mahallesi yerel yönetimi bu sorunu çözmek için Hessen İçişleri Bakanlığı’nın 2017 yılında başlattığı ‘Kompass’ güvenlik programına başvurdu. Eyalette kentlerin güvenlik amaçlı katıldığı programa ilk kez bir mahallenin başvurduğu kaydedildi.

Her şey daha güzel bir Wiesbaden için...

CADDE KAPATILDI
Mahalle program çerçevesinde okullar, esnaf, veliler, siyasiler ve güvenlik birimleri düzenledikleri toplantılarda yapılacak işleri masaya yatırdı. Mahalle idaresi, Wellritz Caddesi’ni araç trafiğine kapatarak işletmelere rahat nefes alma imkânı tanıdı. Program çerçevesinde şehir ve federal polisten birer memur, birlikte mahallede devriyeye çıkmaya, vatandaşın belediye kurumlarıyla bağlantı kurmalarına yardımcı olmaya başladı.

Haberin Devamı

ALKOL YASAKLANDI
Kameraların yerleştirildiği Platz der Deutschen Einheit adlı meydan ve bağlantı caddeleri için alkol ve silah taşıma yasağı getirildi. Alkol yasağı ile birlikte sosyal kurumlardan yardım alan alkol bağımlılarının, buluşmak için farklı mekânları seçmeye başladıkları ifade edildi. İyileşme mahallede sokaklara gelişigüzel atılmış eski mobilya konusunda da yaşandı. Wiesbaden Belediyesi bunun için geliştirilen app ile bildirim almaya, gelişigüzel atılan mobilyayı kısa sürede toplamaya başladı.‘ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ’

Şehir polisi Frank März ile federal polis memuru İnan Güder vatandaşlar ile kurumlar arasında köprü görevinde bulunduklarını ifade ettiler. Sosyal kurumlarda kısa sürede gözle görülür bir iyileşme kaydedildiğini belirten März ve Güder, “Vatandaş bizi örneğin park cezası yazan, suçluyu takip eden emniyet gücü olarak düşünmemeli. Elbette halkın güven duygusunu artırmak istiyoruz. Ama biz aynı zamanda vatandaşın sorunlarına da çözüm odaklı çalışıyoruz. Biz kurumlarla vatandaş arasında köprü görevi görüyoruz. Vatandaşla birlikte işbirliği ve güven ortamına kısa zamanda ulaşacağımıza, mahallede olası her türlü sorunu birlikte aşamacağımıza inanıyoruz” dediler.

Haberin Devamı

WESTEND’DE İŞSİZLİK YÜKSEK
18 bin kişinin oturduğu Westend’de mahalle sakinlerinin yüzde 47’si göçmen. Mahallede oturanların yüzde 58’ini 18-49 yaş arası insanlar oluşturuyor. Mahallede farklı ülke vatandaşlarının gittiği beş cami var. Kentte işsizlik oranı yüzde 7 iken, Westend’de bu oran yüzde 12’ye çıkıyor. Mahalleye yeni taşınanların oranı ise yüzde 26. Mahalleye yeni taşınanların büyük bölümünü Doğu Avrupa ülkeleri vatandaşları oluşturuyor. Polis, zaman zaman aynı konutta birden fazla aile tespit edebiliyor.

Her şey daha güzel bir Wiesbaden için...
Şehir polisi Frank März ile federal polis memuru İnan Güder, “Vatandaşın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşıyoruz” dediler.

BAKMADAN GEÇME!