Her gün 19 polis saldırıya uğruyor

Güncelleme Tarihi:

Her gün 19 polis saldırıya uğruyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2020 14:16

Berlin Emniyeti’nin verilerine göre her gün ortalama 19 polis sözlü ya da fiziki saldırıya uğruyor. Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slowik, yaptığı açıklamada 2019 yılında polisleri yönelik hakaret ve küfür etme, üzerlerine tükürme ile fizik saldırı sayısının 7 bini bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İCRA memurlarına yönelik de ciddi saldırıların gerçekleştiğini belirten Slowik, saldırıya uğrayan polislere destek olunması gerektiğini söyledi. Hakaret ve şiddet kurbanı polislere emniyetin sigorta kurumlarıyla iletişime geçmeye kadar her türlü yardımın yapıldığını ifade eden Slowik, Friedrichshain semtindeki bir binayı işgal eden eylemcilerle çıkan olaylarda da çok sayıda polisin yaralandığını açıkladı.
Barbara Slowik, polise yönelik saldırılara örnek olarak da Wedding semtinde kontrol sırasında bir sürücünün kardeşlerinin bir polisi ağır yaralamasını gösterdi. Saldırı sonucu polisin yere düştüğünü ve kendisini, saldırganların elinden ancak beylik tabancasını çekerek kurtardığını söyledi. Almanya’da ceza yasasında yapılan değişiklikle görevi başındaki memura saldırmak, hakaret etmek ve görevini yapmasını engellemenin 5 yıla kadar hapis cezası var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!