Hendrik Wüst’ün yıldızı parlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hendrik Wüst’ün yıldızı parlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 11:08

Almanya’da son dönemlerdeki politik çalışmalarıyla en çok sevilen siyasiler sıralamasında Yeşiller Partisi ön sıraları domine ediyor. Ancak Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Hendrik Wüst’ün de yıldızı giderek parlıyor.

Haberin Devamı

INSA kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, Hendrik Wüst en sevilen siyasetçiler sıralamasında 4 sıra yükselerek 4. sıraya yerleşti. En sevilen siyasetçiler sıralamasında ilk üç sırada Yeşillerli politikacılar geliyor. İlk sırada 53.7 puanla Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ikinci sırada ise 52.5 puanla Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock yer alıyor. İkili geçen hafta da ilk iki sırada yer almıştı.

CEM ÖZDEMİR ÜÇÜNCÜ SIRADA
Üçüncü sıraya ise puanını artıran Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir yerleşti. Özmedir, geçen hafta 6. sırada yer alıyordu. Hendrik Wüst ise 8. sıradan 4 sıra yükseldi ve puanını 44.1’e çıkarttı. Sıralamada Bavyera Başbakanı Markus Söder 43.2 ile 5. sırada, 42.9 puanla Sağlık Bakanı Karl Lauterbach 6. sırada yer aldı. Toplam 4 puan kaybeden SPD’li Başbakan Olaf Scholz ise 7. sıraya geriledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!