Haydi Almanya, kupayı bu sefer almadan gelme!

Güncelleme Tarihi:

Haydi Almanya, kupayı bu sefer almadan gelme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 16:32

Almanya, casusluk olayıyla kaynamasına rağmen, Almanlar dünya kupası finaline kilitlendi. Herkes sadece finali ve kupayı düşünüyor.

Haberin Devamı

Almanya, en üst düzey CİA şefini sınırdışı etti. Köstebek skandalı nedeniyle Almanya ile ABD arasında ilişkiler kaynıyor. Ama Almanya'yı şu anda tek ilgilendiren pazar günü Rio de Janeiro'da oynanacak 2014 Dünya Kupası finali. Almanya bu maça kilitlendi ve saatleri, hatta dakikaları sayıyor. Pazar akşamı Rio de Janeiro'da saat 21'de Estadio Maracana stadında düdük çaldığında Almanya'da nefesler tutulmuş olacak.

Haydi Almanya, kupayı bu sefer almadan gelme
CAFE, BAR TERASLARI KİRALANDI
Fanmeile denilen ve açık alanlarda kurulu kitlesel maçı izleme yerleri yetmeyeceği için çok sayıda arkadaş grupları Almanya Arjantin final maçını izlemek için cafe, bar veya otel teraslarını kiraladı. Arkadaş grupları kendi aralarında finali bir şenlik havası içinde izlemek istiyor. Bayraklarına genelinde mesafeli duran Almanlar pencerelerine, arabalarına Alman bayraklarını astılar. Almanya'da kiminle konuşursam konuşayım, hemen herkes kupayı Almanya'nın alacağından emin görünüyor. Haklı gerekçeleri var. Almanya Brezilya gibi dünya kupası rekortmeni bir takımı 7-1 yenerse, Arjantin'i hayli hayli yener diyorlar. Arjantin'in sahaya korkuyla çıkacağı ve Brezilya'nın durumuna düşmemek için mücadele vereceğini söylüyorlar.

DEVLET ERKANI
Alman basını antrenör Jogi Löw'ü yağmur altında, tişört ve kısa pantolonlu, başında kulaklıklarla sahilde dolaşırken gösteren fotoğraflarını yayınladı ve “Löw Arjantin'i yenme stratejisini düşünüyor” yorumlarına yer verdi. Maçı izlemek için Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Başbakan Angela Merkel'le Rio de Janeiro'ya uçması, devletin en üst düzey iki yetkilisinin aynı uçakta gitmesi doğru mu tartışmalarına yol açtı. Olası bir uçak kazasında devletin başsız kalacağına, ABD'de Başkan bir yere uçarken, Başkan Yardımcısı'nın Beyaz Saray'da kaldığına işaret edildi.
Haydi Almanya, kupayı bu sefer almadan gelme

KUPASIZ KUTLAMA YOK
Almanya çok özlediği kupayı kazanırsa, başkent Berlin'de salı günü büyük bir kutlama düzenlenecek. Milli takım eskiden yaptığı gibi Frankfurt değil, Berlin'de yüzbinlerce taraftarla çantasında getirdiği kupayı kutlayacak. Milli takım menejeri Oliver Bierhoff, kutlamayı sadece kupayı kazanmaları durumunda yapacaklar
Haydi Almanya, kupayı bu sefer almadan gelme
ını söyledi. 2006'da dünya kupasında üçüncü, 2008'de Avrupa kupasında ikinci olduklarında kutlama yaptıklarını söyleyen Bierhoff, “Bu sefer sadece kupayı alırsak, kutlayacağız” dedi.

DEĞERLERİ MİLYONLAR ARTTI
Almanya'nın finale kalması oyuncularının piyasa değerini de kat kat artırdı. Dünya kupasının en çok kazananı Alman milli takımı oldu. Şampiyonanın yıldızı Thomas Müller'in 45 milyon olan değeri 5 milyon Euro civarında artarak 50 milyon Euro'ya çıktı. Thomas Müller en pahalı Alman futbolcusu konumuna yükseldi. Real Madrid'le anlaşan Toni Kroos'un 40 milyon olan piyasa değeri 2 milyon artarak, 42 milyon Euro'ya, kaleci Manuel Neuer'in piyasa değeri 35 milyon Euro'dan 40 milyona, Mats Hummels'in 26 milyon Euro'dan 35 milyon Euro'ya fırladı. Mesut Özil'in piyasa değeri 50 milyon Euro. Dünya kupasında çtok büyük bir patlama yapamadığı için, değerinde bir değişiklik beklenmiyor.

HAYDİ ALMANYA
Almanya pazar günü beyaz formayla Arjantin karşısına çıkacak. Almanya'da yaşayan Türkler, Mesut Özil'li Almanya'nın kupayı getirmesini istiyor. Kupayı almadan gelmeyin diyorlar. Berlin'de konuştuğum Türk ve Alman futbol taraftarlarının tek mesajı var: “Haydi Almanya, kupayı bu sefer almadan gelme!"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!