Hannover Türk Başkonsolosluğu saldırısında iki şüpheliye dava

Güncelleme Tarihi:

Hannover Türk Başkonsolosluğu saldırısında iki şüpheliye dava
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2026 09:51

Almanya’nın Hannover kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu’na yönelik saldırıyla ilgili soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Alman basınında yer alan haberlere göre Hannover Savcılığı, olaydan yaklaşık iki yıl sonra iki kişi hakkında iddianame hazırladı.

Haberin Devamı

Savcılığın açıklamasına göre bugün 20 ve 22 yaşlarında olan iki sanık, Mart 2024’te düzenlenen bir gösterinin ardından Hannover’deki Türkiye Başkonsolosluğu’na yönelik saldırıya katılmakla suçlanıyor. Şüphelilere “özellikle ağırlaştırılmış kamu düzenini bozma” ve “mala zarar verme” suçlamaları yöneltildi.

Savcılık iddianamesinde, 22 yaşındaki zanlının konsolosluk binasının dış cephesine balta ile vurduğu, 20 yaşındaki şüphelinin ise binaya taş attığı öne sürüldü. Yetkililer, olayda oluşan maddi zararın yüzlerce euro seviyesinde olduğunu açıkladı. Dosyada siyasi içerikli suçları soruşturan Alman Devlet Güvenlik Birimi’nin de görev aldığı belirtildi.

Olay, 26 Mart 2024 akşamı Hannover şehir merkezinde düzenlenen “Belçika’daki milliyetçi Türklerin saldırılarına karşı” başlıklı gösterinin ardından meydana gelmişti. Alman polisinin o dönem yaptığı açıklamaya göre gösteriye yaklaşık 450 kişi katılmış, yürüyüş sırasında yasaklı semboller taşınması, suç teşkil eden sloganlar ve polise yönelik havai fişek kullanımı gibi olaylar yaşanmıştı.

Haberin Devamı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Gösterinin sona ermesinin ardından yaklaşık 20 kişilik bir grubun Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğu’na yöneldiği bildirildi. Alman basınında yer alan ilk haberlerde saldırganların taş ve demir çubuklarla konsolosluk binasının camlarına ve dış bölümüne zarar verdiği aktarılmıştı. Polis ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla grubun kaçtığı, daha sonra iki kişinin kısa süreli gözaltına alındığı ancak soruşturmanın sürdüğü açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!