Hannover Mermertaş’ı mahşeri kalabalıkla uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Hannover Mermertaş’ı mahşeri kalabalıkla uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2025 10:24

Aşağı Saksonya Eyalet Başkenti Hannover’de uzun zamandan beri yaşayan iş insanı Celal Mermertaş yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Hannover kentinde uzun yıllardır yaşayan Türk iş insanı Celal Mermertaş, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Mermertaş, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle memleketi Trabzon’un Akçaabat ilçesine uğurlandı.

DİTİB Hannover Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Yusuf Arıkan, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Başkanı İmam Cengiz, ATİB Aşağı Saksonya Bölge Başkanı Yasin Türkyılmaz, ATİB’in kurucularından Ali Batman ile DİTİB ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Camii avlusunu dolduran kalabalık, adeta mahşerî bir manzara oluşturdu.

1956 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğan Celal Mermertaş, Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuydu. 1979 yılında Almanya’ya yüksek öğrenim için gelen Mermertaş, burada turizm, gastronomi, kuyumculuk ve Türk gıda ürünleri alanlarında çeşitli işletmeler kurdu. Aynı zamanda TİDAF, ATİB ve Türk Federasyonu gibi kuruluşlarda yöneticilik yaptı.

Haberin Devamı

Oğlu Faruk Mermertaş da yaptığı açıklamada, babasının hastalığı sürecinde tüm imkânların seferber edildiğini söyledi:

“Çok çabaladık, çok doktor ismi ve ilaç önerisi aldık. Ama ne yazık ki takdir-i ilahi böyleymiş. Bugün burada bizimle olan, acımızı paylaşan herkese teşekkür ederim. Cenaze kalabalığı bize babamın ne kadar çok insana dokunduğunu gösterdi. O sadece bizim değil, toplumun da bir büyüğüydü. Türkiye sevdalısı bir babaydı.”

Yakın dostlarından Ayhan Sağır ise Mermertaş’ın bir diğer tutkusunu şöyle anlattı:

“Çevresinde Trabzonspor’a olan sevdasıyla bilinir, bir de çok özel bir tespih koleksiyonuna sahipti. Bursa’daki köylerden bile tespih aldırırdı. Herkesin ağabeyiydi. Büyük bir kayıp.”

Celal Mermertaş, memleketi Trabzon’un Akçaabat ilçesi Işıklar Mahallesi’nde, Cevizlik Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!