Hamilton’ın şampanyalı kutlaması tepki aldı

Güncelleme Tarihi:

Hamilton’ın şampanyalı kutlaması tepki aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 15:46

Dünyaca ünlü İngiliz Formula 1 yarışçısı Lewis Hamilton, Çin Grand Prix’ini kazandıktan sonra patlattığı şampanyayı podyumda bulunan Çinli bir hostesin suratına bilinçli olarak püskürtünce eleştirilerin hedefi haline geldi.

Haberin Devamı

Sosyal medya kullanıcıları Hamilton’ı seksist olmakla ve “İngiltere’yi utandırmakla” suçladı İngiltere’nin önde gelen seksizm karşıtı örgütlerinden Object ise “Hamilton’ın acilen hostesten özür dilemesi gerektiğini” belirtti.

Object’in direktörü Roz Hardie konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında “Fotoğraflarda bu kadının yüzüne şampanyanın sadece sıçramadığı, aksine şişenin bilinçli olarak onun yüzüne doğrultulduğu görülüyor. Ve onun yaşananları hiç de eğlenceli bulmadığı anlaşılıyor. Eğer durum buysa biz Lewis Hamilton’ın ondan özür dilemesini ve gelecekte böyle hareketler yapmadan önce biraz düşünmesini istiyoruz. Fotoğrafları gören çoğu kişi için o kadının bu yaşananlardan hoşlanmadığı açıktı” dedi.

Hamilton’ın şampanyalı kutlaması tepki aldı


Ancak tepkilere rağmen Hamilton’ı savunanların sayısı da oldukça fazlaydı. Bir çok Twitter kullanıcısı “Louis Hamilton’ın yüzüne şampanya fışkırtması iş yerinde olabilecek en kötü şeyler sıralamasında oldukça aşağıda! İnsanlar biraz rahatlamalı ve eğlencenin tadını çıkarmalı” dedi.

Hamilton daha önce de İspanya Grand Prix’ini kazandığında benzer bir harekette bulunmuş ve yine eleştirilmişti. Ünlü yarışçı Avusturya Grand Prix’inde de şampiyon olamamasına rağmen şampanya patlatmış ve şişeyi hosteslerden birinin yüzüne tutmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!