‘Haçlı seferleri için kurulmadık’ dedi ve istifa etti

Güncelleme Tarihi:

‘Haçlı seferleri için kurulmadık’ dedi ve istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 11:47

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) eski lideri Nigel Farage, partisinin İslam karşıtı bir çizgiye kaydığını iddia ederek istifa etti.

Haberin Devamı

Daily Telegraph gazetesinde yazdığı bir makaleyle istifasını duyuran Farage, 2006-2009 ve 2010-2016 yıllarında liderliğini yaptığı partinin, kendi döneminde göçmen ve Avrupa karşıtı politikalarla öne çıktığını, yeni lider Gerard Batten’ı partiyi İslam karşıtı bir çizgiye taşıdığını savunarak tepki gösterdi: “Sadece İslami aşırıcılığı değil, İslam’ın kendisini saplantı haline getirdi. UKIP, haçlı seferi yapmak için kurulmuş bir parti değildi” dedi. Batten’ın aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson’ı danışmanı yapmasını da eleştiren Farage, UKIP liderinin Pegida’nın İngiltere şubesinin kurucuları arasında yer alan aktivisti de saplantı haline getirdiğini kaydetti.

MÜSLÜMANLARA ÖZEL HAPİSHANE İSTEMİŞTİ

UKIP eylül ayındaki son kongresinde İslam karşıtı politikalar içeren bir manifesto yayımlamıştı. Manifestoda Müslümanlara özel hapishaneler açılması, göçmenlere yönelik güvenlik incelemelerinin sıkılaştırılması ve ülkedeki ırkçılık karşıtı yasaların kaldırılması isteği yer almıştı. UKIP, 2015 genel seçiminde yüzde 12,6 oy almış ancak parlamentoya bir milletvekili sokabilmişti. Oyu 2017’deki erken seçimde yüzde 1,8 düşen parti, parlamentoda hiç sandalye kazanamadı. UKIP, yürüttüğü kampanyayla 2016’da yapılan Brexit referandumunun mimarları arasında sayılıyor. Farage ise referandum sırasında Brexit taraftarlarının önde gelen isimleri arasında yer almıştı.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!