Camiye mermili tehdit mektubunu gönderen bir kadınmış!

Güncelleme Tarihi:

Camiye mermili tehdit mektubunu gönderen bir kadınmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2020 16:33

Nürnberg yakınlarındaki, DİTİB’e bağlı İmamı-Azam Camisi’ne mart ayı başında mavi zarf içinde domuz resmi ve gerçek tabanca mermisiyle “Asla güvende olmayacaksınız” yazılı tehdit mektubunu gönderen kişinin bir kadın olduğu anlaşıldı. Daha önce de politikacılara da tehdit mektubu gönderdiği öğrenilen 55 yaşındaki kadın serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

OLAYLA ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Nürnberg-Fürth Başsavcısı Bay Dr. Thomas Strohmeier, “Nürnberg bölgesinde yaşayan 55 yaşındaki bir kadını birçok kişiyi tehdit suçundan yakaladık ve şu an serbest bırakıldı. Elde edilen bilgiler sonucunda bu sabah zanlının evine bir baskın yaptık ve burada ciddi deliller ele geçirdik. Camiye gönderilen kartpostallara benzer, aynı imalatçıdan kartpostallar, yazının muhtemelen yazıldığı şablon ve aşırı sağcı ifadeler içeren bulgulara ulaştık. Bilgisayarına, akıllı telefonuna ve diğer delillere el koyduk. Kadının şu an olayı tek başına mı yaptığı veya aşırı sağ merkezli kaynaklı olması üzerine duruyoruz. Zanlı şu anda avukatıyla görüşüyor ve tutuklanmadı” dedi.

Camiye mermili tehdit mektubunu gönderen bir kadınmış

Haberin Devamı

‘AŞAĞILIK BİR GİRİŞİM’
Özel Kriminal Daire Başkanı Bayan Cora Miguletz ise “Özel 20 kişilik bir bölümle kadının izine kartpostal üreticisinin dağıtım yollarını izleyerek ulaştık. Kadının silah taşıma ruhsatı var, ama gönderdiği tehdit mermilerini yasa dışı yollardan temin etmiş” açıklamasını yaptı. Bavyera İçişleri Bakanı da yaptığı yazılı açıklamada: “Olayın kısa sürede aydınlanması bizi memnun etti. Bu doğrultuda Orta Frankonya Polisi iyi bir iş çıkardı. İnsanları tehditle korkutmak aşağılık bir girişim. Tehdit ve nefrete karşı çok ciddi önlemler alıyoruz. Büyük ihtimal olay aşırı sağ merkezli. Kadının yakalanması yerel politikalara ve Müslüman vatandaşlarımız için net bir mesaj; onları korumak Bavyera devleti için çok önemli.”

Camiye mermili tehdit mektubunu gönderen bir kadınmış
TEŞEKKÜR ETTİ
Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar olayı başından beri takip ettiğini, Röthenbach Belediye Başkanı Klaus Hacker ve Emniyet Müdürlüğü ile yakın temasta olduğunu belirtti. Polis müdürü Gernot Rochholz Bayraktar’ı arayarak detaylı bilgi verdiğini açıkladı. Bayraktar Nürnberg Türk toplumu adına Orta Frankonya Polis Teşkilatı’na ve İçişleri Bakanı Joachim Hermann’a olayın kısa sürede aydınlanmasına yardımcı oldukları için teşekkür etti. Mart ayı başında camiye yapılan bu çirkin saldırıyı DİTİB Kuzey Bavyera Birliği Başkan Hasan Aslan ve Cami Başkanı Recep Çalık kınanmış, Röthenbach Belediye Başkanı Klaus Hacker, camiyi ziyaret ederek olayın takipçisi olacağını söylemişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!