Güncelleme Tarihi:

Essen şehrinde on yılı aşkındır faaliyet gösteren Avrupa Gümüşhane Dölek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Essen'de bulunan Efes Düğün Salonu'nda iftar programı düzenledi. Eğitimci Ünsal Gür'ün sunumuyla gerçekleştirilen iftar programına Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Elif Sağlık, Bayburt Gümüşhane Dayanışma Derneği'ni temsilen Vahit Satılmış, çoğunluğu Avrupa Gümüşhane Dölek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri olmak üzere, farklı kentlerden çok sayıda Gümüşhaneli katıldı.
Eyüp Gergin'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan iftar programı, Avrupa Gümüşhane Dölek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Hüseyin Durmuş'un kısa selamlama konuşmasıyla devam etti. Hemşerilerine hitaben Hüseyin Durmuş, “vakit ayırıp iftar programımıza geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Her zaman başımızın üstünde yerinizin olduğunu ifade etmeliyim” dedi.
Daha sonra Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Elif Sağlık yaptığı konuşmasında, “mübarek Ramazan ayını ailelerinizle birlikte, bereket içerisinde geçirmenizi diliyorum. Almanya'daki Türk toplumu, topluma sunduğu katkılarla her daim örnek teşkil etmiştir. Sizler de, bunların bir örneğisiniz. Bu vesileyle değerli dernek yöneticilerine ve katkı sunan sizlere de şükranlarımı sunmak istiyorum. Sizlerin buradaki varlığınız, gelecek nesillere kimliğimizi aktarılma açısından önemli bir örnek teşkil etmektedir. Essen Başkonsolosluğumuzun altmış yıldır hizmet verdiğini hatırlatmak istiyorum. 29 Mart'ta Essen Başkonsolosluğu'muz, kuruluşunun 60. yılını kutlamak üzere, Essen'de bir etkinlik gerçekleştirecek.
Bilet alıp etkinliğe katılırsanız, bu kutlamaya destek verebilirseniz, memnun oluruz. Ayrıca yine altmış yılı ve vatandaşlarımızın hatıralarını anlatan bir kitap hazırlığımızda var, elinizde başkonsolosluğumuzun ilk yıllarına dair fotoğraflar varsa, bunları da bizimle paylaşırsanız çok seviniriz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Elif Sağlık'a Hüseyin Durmuş, Avrupa Gümüşhane Dölek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'ni anlatan kitapçığı hediye etti.
Konuşmaların ardından Ahmet Gergin'in okuduğu ezan ile davetliler oruçlarını açtı. İftar sonrası salonda bulunan Gümüşhaneliler Türk çayı eşliğinde, memleket sohbetleri yapmayı ihmal etmedi.
