Gostenbul esnafı çözüm istiyor

Güncelleme Tarihi:

Gostenbul esnafı çözüm istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 12:44

Almanya’nın Nürnberg kentinde 35 binin üzerinde Türkiye kökenlinin yaşadığı ‘Gostenbul’ (Gostenhofer Hauptstraße) esnafı, sokağın sorunlarını dile getirmek için belediye yetkilileriyle bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

SPD Nürnberg Grup Başkanı Thorsten Brehm, meclis üyeleri Aynur Kır ve Yasemin Yılmaz ile yapılan toplantıya, ‘Gostenbul’da işyeri bulunan Gernot Schindler, Ahmet Can, İlyas Șahan, Kerim Ayvazoğlu, Özgür Arıkan, Bilal İnak, Tayfun Tuna, Yasemin Erik, Heyid Rezi, Rasim Güler katıldı. Ayrıca MÜSİAD Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Emin Bayram, TİAD Başkan Yardımcısı Neslişah Terzioğlu ve Rasim Güler de toplantıda yer aldı.

Gostenbul esnafı çözüm istiyor

Kerim Ayvazoğlu, tüm esnaflar adına istekleri dile getirdi. Gostenbul’un aslında yaşanacak bir yer olduğunu belirten Ayvazoğlu, ilk etapta sokağın temizliği, dilenciler, park durumu, yeşil alan, trafiğin yoğunluğu, bisiklet ve yaya yolunun sıkı kontrolden geçirilmesini istedi ve kamyonların her saat sokağa girmesini eleştirdi.
Neslişah Terzioğlu da sokaktaki yoğun park durumuna değindi.

Haberin Devamı

Gostenbul esnafı çözüm istiyor

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
SPD Grubu‘nun 2012 yılında sokağın durumu ile ilgili olabilecekleri bir genelge ile şehir idaresine ilettiğini ve ağaçlandırma projesinin ardından, esnafların isteklerine kulak vermek ve çözüm üretmek için bu toplantının yapıldığını ifade eden Thorsten Brehm, toplantıda sunulan ve konuşulan öneriler doğrultuşunda gereken mercilerle konuşmalar yapacağını ve olayın takipçisi olacağını bildirdi.
Çevre halkı ve esnaf, Türkiye kökenli esnafın çoğunlukta bulunması nedeniyle Gostenhofer Hauptstraße’ye İstanbul’dan esinlenerek ‘Gostenbul’ diyor.

Gostenbul esnafı çözüm istiyor

BAKMADAN GEÇME!