Genel Başkanı üyeler seçsin

Güncelleme Tarihi:

Genel Başkanı üyeler seçsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 11:45

CDU’nun Berlin’de toplanan Bölge Teşkilat Başkanları, genel başkanın bundan böyle üyeler tarafından seçilmesini destekledi. ‘Kardeş partiler’ CDU ile CSU’nun ayrılmasını isteyenlerin oranı yüzde 58’i buldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerde alınan tarihi yenilgiden bu yana Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nde (CDU) sular dinmedi. Hem kendi partisinden hem de ‘kardeş parti’ Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri’nden gelen tepkiler üzerine CDU genel başkanlığını bırakacağını ilan etmek zorunda kalan Armin Laschet, cumartesi günü Berlin’de Bölge Teşkilar Başkanları’yla bir araya geldi.

LASCHET ‘YANLIŞ ADAY’
300’ün üzerinde kişinin katıldığı ve 5 saatten fazla süren toplantıda, hezimetin nedenlerinin yanı sıra ileriye dönük hedefler ve CDU’nun yeniden nasıl canlandırılacağı konusu da tartışıldı. Toplantıda son günlerde Bölge Teşkilat Başkanları arasında yapılan bir anket sonuçları da açıklandı. Ankete katılanların yüzde 80’inin Armin Laschet’in ‘yanlış aday’ olduğu görüşünde birleştiği ortaya çıktı. Konuşmacıların önemli bir bölümünün ‘kardeş parti’ CSU’nun seçim kampanyasına gereken desteği vermeyip, kendilerini ‘arkadan vurduğu’ görüşünü savunduğu da dikkat çekti.

Haberin Devamı

SALI GÜNÜ DEĞERLENDİRİLECEK
Hem konuşmalarda hem de oylamada Bölge Teşkilat Başkanları’nın çok büyük bir bölümünün yeni genel başkanın delegelerin katıldığı Genel Kurul’da değil, partinin tüm üyelerinin katılımıyla belirlenmesine tam destek verdiği de kaydedildi. CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak, delegelerin bu yöndeki eğilimini salı günü yapılacak Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında değerlendireceklerini açıkladı.

YÜZDE 58 ‘AYRILSIN’ DİYOR
Kardeş partilerCDU ile CSU arasında seçim kampanyası sırasında başlayan sürtüşmeler, son dönemlerde daha da arttı. CDU’lu bazı politikacılar çok açık bir biçimde ‘kardeş partilerin’ bundan böyle genel seçimlere birlikte girmemesi yönünde açık bir biçimde tavır bile aldılar. ‘Civey’ tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 58’inin CDU ile CSU’nun ayrılmasından yana olduğu saptandı. Yüzde 26’sının ayrılığa karşı çıktığı ve yüzde 16’sının da kararsız olduğu da belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!