‘Gelmeyin ordusu’ daha kurulmadan AB’yi böldü

Güncelleme Tarihi:

‘Gelmeyin ordusu’ daha  kurulmadan AB’yi böldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 11:35

Avrupa Birliği’nin, yasa dışı göçü azaltmak için 2020’ye kadar 10 bin kişilik sınır polis gücü kurma hedefi, tartışma çıkardı. Polonya ve Çekya, AB bütçesinin 10 bin polise değil altyapı projelerine ayrılması gerektiğini savunurken İtalya, Yunanistan ve İspanya kendi sınırlarında yabancı güvenlik gücü istemediğin açıkladı.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in, her yıl düzenlenen “Birliğin Durumu” konuşmasında, AB sınırlarında 2020’ye kadar ek 10 bin muhafızın görevlendirileceğini duyurması üye ülkelerin tepkisini çekti.
Birliğin dönem başkanı Avusturya’nın İçişleri Bakanı Herbert Kickl, 2020’ye bu sayıda güvenlik gücünü sınırlara yerleştirme hedefinin ‘tutarlılık sınırını aştığı’na dikkati çekerken
Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer de Juncker’in açıkladığı iki yıllık süreyi gerçekçi bulmadı ve “Ütopik sözlerden kaçınalım” dedi.

EGEMENLİK İHLALİ
Bazı AB üyesi devletler ise Brüksel’in göçmen akınını azaltmak için kuracağı ‘gelmeyin ordusundan’ rahatsızlık duyuyor. Sınır ordusuna eleştiri yönelten ülkelerden Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Çek mevkidaşı Andrej Babis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Sınır polisine harcanacak paranın yola ya da tren yoluna veya alt yapı projelerine ayrılması gerektiğini söyledi.
AB’nin mülteci akınından etkilenen ülkeleri İtalya, Yunanistan ve İspanya ise kendi sınırlarına konuşlandırılacak güvenlik güçlerinin “egemenliklerinin ihlali” anlamına gelebileceğini öne sürüyor.

BAKMADAN GEÇME!