Gazeteci Mehmet Aktan’a plaket

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Mehmet Aktan’a plaket
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 16:19

Almanya’da uzun yıllar çeşitli yayın kuruluşlarında muhabirlik yaparken rahatsızlığından dolayı bir süredir çalışamayan gazeteci Dr. Mehmet Aktan için Köln’de bir etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Almanya’da Berlin ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW) 1970’li yıllardan beri WDR, TRT, Deutsche Welle, Milliyet, Milliyet Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Hürriyet’te muhabirlik yapan gazeteci Dr. Mehmet Aktan için Köln’de “Onur akşamı“ düzenlendi.

DİTİB lokalindeki yemekli toplantıda Aktan’a toplumun doğru bilgilendirilmesine yönelik örnek çalışmalarından ötürü bir de plaket verildi.

Gazeteci Mehmet Aktan’a plaket

Rahatsızlığından dolayı mesleğini icra edemeyen 67 yaşındaki Mehmet Aktan’ın meslektaşları, düzenlenen etkinlikte onunla ilgili anılarını anlattı.

Gazeteci Tuncay Yıldırım’ın öncülüğünde Köln’de görev yapan tüm Türk gazeteciler tarafından ortak organize edilen etkinliğe Dr. Aktan’ın şu meslektaşları katıldı: Ahmet Günaltay, Işık Selen, Murad Bayraktar, Ali Kılıçarslan, İbrahim Taş, Tuncay Yıldırım, Asım Gürsoy, Recai Aksu, İsa Aksoylu, Ziver Ermiş, Hasan Aycı, Yunus Ülger, Hakan Çay, Ercüment Aydın, Çelik Akpınar, Elmas Topçu, Tuba Tunçak, İskender Güngör, İlknur Küçük, Mesut Zeyrek, Adnan Öztürk, Hülya Topçu, Mine Selen, Gürsel Köksal, Ceyhun Kara, Atilla Azrak, Sedat Yarkadaş, Memed Karamustafa ve Elif Zehra Kandemir. Ayrıca NRW CDU Milletvekili Serap Güler, Köln Belediye Meclisi Üyesi Malik Karaman, DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa, ZSU Genel Müdürü Ali Özdemir, Ehlibeyt Alevi Federasyonu Başkanı Fuat Mansuroğlu, Sosyal Demokrat Dernekleri Koordinatörü Erdal Tekin, Köln Yabancılar Meclisi Üyesi Ahmet Edis, UETD Genel Başkan Yardımcısı Metin Şirin, Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Gürsel Köksal, Köln CDU teşkilatından Mustafa Duman ve Halil Aydemir, Şekerbank Şube Müdürü Yusuf Baylan ve Selam Food Genel Müdürü Halil Ayan da toplantıda yer aldılar. NRW Yeşiller Milletvekili Arif Ünal ise bir temsilcisini gönderdi.

Haberin Devamı

Gazeteci arkadaşları, yaptıkları konuşmalarda, sohbetlerde Mehmet Aktan’ı anlattılar. Omuzundaki laptop çantası, mantosu, not defteri ile haberden habere koşan Mehmet Aktan’ı…
Münih, Köln, Bonn ve Berlin’de görev yaptığı yıllardan anılar tazelendi. „Almanya’daki Türk toplumunun tarihini yazmıştır Mehmet Aktan“ dediler… Siyaset dünyası, iş yaşamı, çalışan, okuyan ya da işsiz kalanlar, göçmenlerle ilgili her konuda ürettiği haberleri anlattılar. Her zaman anlatacak bir hikayesi, yapacak bir röportajı olduğunu hatırlattılar. Mesleğindeki titizliği, her haberi kaç kez gözden geçirip, düzelttirmesi, en iyi fotoğraf karelerini yakalama becerisi, atlattığı haberler… Nasıl bir basın neferi olduğu anlatıldı. Haber rekabetinde bile efendiliği, hoşgörüsü, yardımseverliği, çelebi hali ile tüm gazeteci arkadaşlarının, haber kaynaklarının gönlünü fethettiği dile getirildi. Arkadaşları, „Mehmet Aktan insancıldır, işine de, birlikte çalıştığı insana da saygılı ve hoş görülüdür. Kimseyi kırmaz. „Bak üstad“ der, hiç de sakınmadan yüksünmeden verir elindeki avucundaki bilgiyi. Rekabet, hırs bilmez. Henüz internetin olmadığı dönemde, uçaklara yetiştirdiği negatif filmleri, fotoğraflarıyla Almanya’nın görsel belleği olmuştur. Alçakgönüllüdür, saygılıdır, hümanisttir. İki satır haberi on kere okuyan, yazan kontrol eden Mehmet Aktan, titizliğiyle de ünlüdür. Hepimiz senden çok şey duyduk gördük, dinledik, öğrendik sevgili Aktan… Sana teşekkür ediyoruz. Sen, Almanya’daki Türk basınının sembol isimlerinden birisin„ yorumunu yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!