Fransız şirket ‘sporcu başörtüsü’nün satışını iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Fransız şirket ‘sporcu başörtüsü’nün satışını iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2019 12:20

Spor malzemeleri mağazası Decathlon’da satışa sunulan ‘sporcu başörtüsü’, Fransa’da büyük tartışma konusu oldu. Mağaza yetkilileri, Müslüman kadınlar için geliştirdiği ‘sporcu başörtüsü’nün satışını, boykot tehditleri üzerine iptal etti.

Haberin Devamı

FRANSIZ şirket, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ürünün Fransa’da satılmayacağını açıkladı. ‘Running Hijab’ adı altında başörtülü sporcular için üretilen ürünün satışa sunulması başta Türkiye ve Müslüman düşmanı Fransız milletvekili Valerie Boyer gibi çok sayıda önemli isimden tepki gördü. Decathlon’u, İslami modaya dönüşmekle suçlayan Boyer, ünlü markayı boykot edeceğini duyurdu.
Sosyalist Partisi grup Başkanı Valerie Ribault sosyal paylaşım sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, Fransızları ünlü markayı boykot etmeye çağırırken, ‘Ayağa Kalk Fransa’ lideri Nicolas Dupont-Aignan ise televizyon kanalına yaptığı konuşmada, “İki kızım var ve kadınların toplumdaki yerinin Suudi Arabistan’daki gibi gerilediği bir ülkede yaşamalarını istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!