Frankfurt Türk Film Festivali 40 filmle geliyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Film Festivali 40 filmle geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 16:22

Frankfurt Türk Film Festivali, 2 Ekim’de başlayacak. 9 Ekim’e kadar sürecek festivale Türkiye’den Filiz Akın, Zülfü Livaneli, Vildan Atasever, Özcan Deniz, Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Şükrü Özyıldız, Çağan Irmak, Necati Akpınar, Tuna Kiremitçi ve Nilüfer Açıkalın da aralarında bulunduğu ünlüler de katılacak. 15’inci kez düzenlenecek festivalde 40’a yakın film ve belgesel gösterilecek.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Film Festivali, dopdolu programıyla sinemaseverlerden büyük ilgi görecek.

Festival, 2 Ekim’de Frankfurt Hayvanat Bahçesi Salonu’nda (Palais im Zoo) düzenlenecek galayla başlayacak. Galanın sunucusu Korhan Abay olacak. Festivalde film gösteriminin yanı sıra konserler, söyleşiler de yer alacak. 5 Ekim’de üniversitede Yer Demir Gök Bakır’ın gösterimi öncesi Zülfü Livaneli ile Serap Aksoy söyleşi yapacak. Sanatçı Nilüfer Açıkalın da festivale konserle katılacak.

Frankfurt Türk Film Festivali 40 filmle geliyor


Festivalin açılış filmi Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın başrollerini paylaştıkları Kocan Kadar Konuş olacak. Festivalde son yıllarda büyük ilgi gören Nevesim Kesilene Kadar, Deliha, Unutursam Fısılda, Sen Karanlığı Sever misin, Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile, Aşk Sana Benzer, Şarkı Söyleyen Kadınlar, Kendin Ol, Bana Masal Anlatma, Adını Sen Koy, Adını Bana Sor, Muna, Neva, Kaçış, Sevimli Tehlikeli, İncir Reçeli, Bir Varmış Bir Yokmuş, Yolunda AŞ, Limonata, Yağmur Kıyamet Çiçeği, İyi Biri, Aşk Olsun, Toz Ruhu, Çakallarla Dans, Nergis Hanım, Seni Seviyorum Adamım, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Neden Tarkovski Olamıyorum, Almanya Willkommen in Deutschland ile belgesel filmler gösterilecek.

Frankfurt Türk Film Festivali 40 filmle geliyor


Türk Alman ortak yapımı filmler ile Avrupa ülkeleri eserleri de Avrupa Film Forumu kapsamında gösterilecek. Festivalin konuk ülkeleri Yunanistan ve Azerbaycan olacak.

EN İYİLER SEÇİLECEK

Festival kapsamında düzenlenen uzun metrajlı film yarışmasında yedi dalda Altın Elma ödülü verilecek. Yarışmanın ön jürisinde Yetkin Dikinciler, Nilüfer Açıkalın, Ümit Ünal, Ömür Gedik, Bülent Vardar, Bedir Acar, Başak Sayan ve Caner Ural yer aldı.

Alman jürisi ise Buket Alakuş, Margret Koehler, Ruediger Suchsland, Hannes Karnick, Ernst Szebidits, Erwin Heberling, Ralph Förg’ten oluştu. Alman jüri, Altın Elma ödülü için Türkiye’den tavsiye edilen on film arasından en iyisini seçerek.

BAŞBAKANDAN KONSOLOSA...

Frankfurt Türk Film Festivali, Kültürler Arası Transfer Derneği, Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Hessen Eyaleti Kültür Bakanı Prof. Dr. R. Alexander Lorz, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici’nin himayesinde düzenleniyor.

Frankfurt Türk Film Festivali 40 filmle geliyor


KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURUYORUZ

Festival Başkanı Hüseyin Sıktı, bu yıl biri doğuda (Azerbaycan), diğeri batıda (Yunanistan) Türkiye’ye komşu iki ülkeyi konuk edeceklerini belirten Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, böylelikle kültürel bir barış ve kardeşlik köprüsü kurmak istediklerini söyledi.
Festivalin her geçen yıl büyüyerek daha etkili ve önemli bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Sıtkı, “Geçen yıllarda olduğu gibi, filmlerin yönetmenlerini, senaristlerini, oyuncularını ve yapımcılarını, gösterimler sonrasında sinemaseverle bir araya getireceğiz. Büyük bir yükün altına girdiğimizin bilincindeyiz. 15’inci yılımızda da beklentileri boşa çıkarmayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!