‘Fitneden uzak durun’

Güncelleme Tarihi:

‘Fitneden uzak durun’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2019 10:32

Almanya’nın başkenti Berlin’de temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Şehitlik Camisi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada cemaatle namaz kılmanın önemine değinen Prof. Dr. Erbaş, cami içindeki birlikteliğin cami dışında da gösterilmesi gerektiğini söyledi:

Haberin Devamı

“HEP birlikte omuz omuza vererek kıldığımız cemaatle namazın hikmetlerinden ve bize verdiği mesajlardan birisi de namazdaki, cami içindeki bu birlikteliğimizi, namazın dışında da, caminin dışında da göstermek, dayanışma içinde olmaktır. İbadetleri yaparken nasıl bir haletiruhiye içerisinde oluyorsak, toplumsal hayatın içerisinde de, hayatımızda da o haletiruhiyeyi devam ettirmeliyiz. Alışverişimizde, ticaretimizde, aile içi ilişkilerimizde, çocuklarımızla, dostlarımızla olan ilişkilerimizde Müslümanca bir tavır içerisinde olmalıyız. Fitnenin sebep olacağı kötülükten toplumun tamamı olumsuz etkilenir. Fitneden uzak duralım.”

‘Fitneden uzak durun’

Haberin Devamı

“Çocuklarımızı, bilginin, hikmetin, ilim ve irfanın ışığında yetiştirmeliyiz. Kim bilginin peşinde koşarsa, güçlü olan odur. Kim ilim, irfan, bilgi hikmet yolunda olursa, Allah ona nice güzellikler nasip eder. Çocuklarımıza sürekli telkinde bulunalım, okusunlar, yazsınlar. İslam’ı yaşayarak, ilim tahsil etsinler. Çocuklarımızın ilim adamı olması önemli bir şey. Bununla beraber camiyle, namazla, İslam’ın ilkeleriyle birlikte olsunlar. Rabbini, Peygamberini, medeniyetini tanısınlar. Sizlerden ricam; hocalarımızla birlikte el ele, omuz omuza verelim çocuklarımızı yetiştirelim. O zaman Rabbim ne güzel başarılar yaratır.”

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in de Almanya’da Müslüman alimlerin buluş ve eserlerini gün ışığına çıkarmaya yönelik çalışmalar yaptığını hatırlattı. Prof. Dr. Erbaş, Almanya ziyareti kapsamında Berlin’deki Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya geldi.

‘Fitneden uzak durun’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!