'Filmde kadın düşmanlığı yok'

Güncelleme Tarihi:

Filmde kadın düşmanlığı yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 13:27

Fragmanı yayınlanan 'Grinin Elli Tonu' filmin başrol oyuncusu Jamie Dornan, gelen tepkilere cevap verdi. Dornan, "Bu fim kadın düşmanı veya anti feminist bir film değildir" dedi.

Haberin Devamı

Gizemli Christian Grey karakterini canlandıran oyuncu Jamie Dornan, 'anti feminist' olarak nitelendirilen filmi savundu.

Kitaptan filme uyarlanan Grinin Elli Tonu eserinin sadomazoşizm konusuna değinen Dornan, erkeklerin kadınlardan daha itaatkar olduğuna dikkat çekse de filmin aslında bir aşk hikayesinden ibaret olduğunu belirtti.

ELEŞTİRİLERİ ANLIYORUM
'Elle' dergisine konuşan Dornan, "Bir kadının bağlanıp şaplak atılmasını kadın düşmanlığı ile eşdeğer görenleri anlıyorum. Ancak erkekler kadınlardan daha itaatkar. Bunlar hem de çok güçlü erkekler" dedi ve konuyu aşka getirerek devam etti.

Dornan, "Buradaki aşk hikayesi sadomazoşizm konusundan daha önemli. Bir aşk hikayesi anlatmaya çalışıyoruz. Film, sadece Kırmızı Oda'da olanlarla sınırlı kalamaz. Bundan çok daha fazlası anlatılıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HER ŞEHİRDE VAR
Film çekimlerine başlayana kadar sadomazşizm dünyasının genişliğinden bihaber olduğunu itiraf eden Dornan, "Dünyanın neredeyse her şehrinde kendisine çivili kürekle şaplak atılmasını isteyen insanlara rastlayabilirsiniz" dedi.

Kadınları boyun eğen zavallı varlıklar olarak gösterdiğine dair eleştiri alan filmin cinsel şiddet içerdiği bile söylenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!