Fenerbahçe ilk peşinde

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe ilk peşinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 09:44

Avrupa Ligi grupları ilk haftasında kazanamayan (1 beraberlik, 3 yenilgi), Ukrayna ekipleriyle oynadığı 6 maçtan galibiyet çıkaramayan (3 beraberlik, 3 mağlubiyet) Fenerbahçe, Zorya deplasmanında bu tabloyu sona erdirmek amacında.

Haberin Devamı

Bugüne dek Avrupa Ligi’nde 4 kez gruplarda mücadele eden Fenerbahçe, bunların hepsinde başarılı oldu ve bir üst tura çıktı. Ancak dikkat çekici olan, başlangıçların hiç de iyi olmadığıydı.

Sarı-Lacivertliler, bu dört sezonun hiçbirinde ilk haftaya galibiyetle başlamadı. 3’ünü Şükrü Saracoğlu’nda oynadığı bu 4 karşılaşmada bir beraberlik (Marsilya) elde eden Kanarya, 3’ünde (Newcastle United, Twente, Molde) ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Bunun gibi bir tablo, Ukrayna ekipleriyle yapılan Avrupa mücadelesinde ortaya çıktı. Bugüne dek Ukrayna temsilcileriyle Avrupa Kupaları’nda 6 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, henüz galibiyetle tanışamadı.

Sahasında yaptığı 3 mücadeleden beraberlikle ayrılan Sarı-Lacivertliler, deplasmandaki 3 karşılaşmayı ise kaybetti. Bu maçların 4’ünü Dinamo Kiev, 2’sini Shakhtar Donetsk ile oynayan Fenerbahçe, sahasında 2 gol atıp, 2 gol yerken, deplasmanda attığı bir gole karşılık, ağlarında tam 7 gol gördü.

Haberin Devamı

Bugün bir başka Ukrayna temsilcisi Zorya ile deplasmanda zorlu bir mücadeleye çıkacak olan Kanarya, kazandığı takdirde, hem Avrupa Ligi’ne ilk hafta kazanamama hem de Ukrayna ekipleri karşı galip gelememe geleneğini sona erdirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!