Fahri doktorası da geri istendi

Güncelleme Tarihi:

Fahri doktorası da geri istendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 13:10

Göttingen Üniversitesi tarafından Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder’e 2005 yılında verilen fahri doktora unvanı, Rusya ile olan bağlantısı ve Ukrayna savaşındaki tutumu nedeniyle geri istendi.

Haberin Devamı

REKTÖRLÜĞÜNÜ Türkiye kökenli Profesör Metin Tolan’ın yaptığı üniversiteden yapılan açıklamada Schröder’in Rusya’nın Ukrayna’ya olan saldırısına kendisinden beklenen şekilde karşı gelmediği ve Rus şirketlerindeki görevini bırakmadığı için onur doktorasını taşıyamayacağı görüşüne varıldığı bildirildi. Açıklamada, “Kendisiyle yapılan son görüşmede savaşı durdurmak için çaba harcadığını belirtmiş, ancak düşünceleri bizim endişelerimizi gidermeye yetmemiştir” ifadesine yer verildi. Onur unvanı uzun süredir tartışma konusu olan Schröder’in geçen salı günü üniversiteye gelerek Rektör Metin Tolan ile görüşme yaptığı kaydedildi.

ONURSAL VATANDAŞLIK PAYESİNİ DE GERİ VERMİŞTİ
Götttingen Üniversitesi’nde hukuk eğitimi gören Gerhard Schröder’in 1990-1998 yılları arasında Aşağı Saksonya Başbakanlığı yaptığı dönemde üniversiteye sağladığı katkılardan dolayı doktora unvanı verildiği kaydedildi. Rusya ile olan bağlantısını koparmaması nedeniyle büyük tepki çeken eski şansölye Schröder, geçen ay Hannover kentindeki onursal vatandaşlık payesini geri vermek zorunda kalmıştı. Almanya’da adeta istenmeyen kişi haline gelen Schröder’in Almanya Futbol Federasyonu’ndaki (DFB) onur üyeliğine de son verilmişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!