27 ülke bu 3 kadının peşinde

Güncelleme Tarihi:

27 ülke bu 3 kadının peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2021 13:04

Europol’un en çok arananlar listesinde üç kadın suçlu yer alıyor. Yıllardır 27 ülkenin polisinin peşinde olduğu ve şimdiye kadar izini kaybettirmeyi başaran üç firari kadından biri, kadınları kaçırıp fuhşa zorlamaktan, diğer ikisi de uyuşturucu kaçakçılığından aranıyor.

Haberin Devamı

EUROPOL’un ‘en çok arananlar’ listesinde 47 suçlu yer alıyor. Bunlar arasında en çok dikkati çekenler ise firari üç kadın. 36 yaşındaki Rus Natalia Kotlyarova, Estonya’da uyuşturucu sevkiyatı ve trafiğini yönetmekten aranıyor. Europol’un dosyasında yer alana bilgilere göre Natalia, satıcıları bizzat yönlendirdi, tek tek iletişime girdi. Uyuşturucu dağıtımını ve sevkiyatına da kontrol eden şüpheli, iyi satış yapanları ise ödüllendirdi. Mavi gözlü, 1.60 boyunda Natalia, Estonya’da 2013-2014 yılları arasında büyük miktarda sentetik uyuşturucuyu piyasaya sürdü. 2014’ten beri aranan Natalia, aradan geçen süreye rağmen yakalanamadı. Natalia’nın hâlâ uyuşturucu satışını yönetip yönetmediği de bilinmiyor.

KADIN TİCARETİ YAPAN ELENA
Europol’un her yerde aradığı bir diğer suç makinesi kadın ise yine bir Rus. 40 yaşında olan, hakkında kadın ticareti ve insan kaçakçılığından soruşturma açılan Elena da yıllardır kaçmayı başardı. 2007-2008 yılları arasında sahte pasaport ve vize temin ettiği kadınları İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinde fuhşa zorladı. Elena’nın elinden kurtulmak isteyen bir kadın, seyir halindeki otobüsün camından atlamayı bile göze aldı. Hayatını tehlikeye atan kadın, uzun süre hastanede tedavi gördü. Hakkında İspanya’da mahkûmiyet kararı bulunan Elena’yı yakalamak için 13 yıldır çalışan polis, şimdiye kadar başarısız oldu.

Haberin Devamı

UYUŞTURUCU KRALİCESİ
Tüm dünyada aranan ve uyuşturucu kraliçesi olarak isim yapan Filipinli 58 yaşındaki Elizabeth Dizon Honrada da 10 yıldır yakalanamıyor. Honrada, en son 2014’te Suudi Arabistan’da görüldü. O günden sonra da adeta buhar oldu. Elizabeth Honrada, Afrika’dan Hollanda’ya kokain başta olmak üzere farklı uyuşturucuları taşımakla suçlanıyor. Hollanda’da yüklüce uyuşturucu ticareti yapmaktan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Filipinli’nin nerede saklandığını kimse bilmiyor.

27 ülke bu 3 kadının peşinde

LİSTEDE BİR DE TÜRK VAR
EUROPOL’ün 47 kişilik ‘en çok arananlar’ listesinde bir de Türk firari bulunuyor. Malta’da 2 Haziran 2011’de kaldığı evde kız arkadaşını bıçaklayarak öldürmekten aranan Mustafa Kosurgeli de 9 yılı aşkın süredir saklanmayı başardı. 38 yaşındaki Kosurgeli hakkında Malta’da açılan cinayet soruşturması henüz kapanmadı. Kız arkadaşını öldürdüğü gün Malta’dan kalkan uçakla İstanbul’a uçtuğu tespit edilen şüpheli Kosurgeli’nin Türkiye’de saklandığı tahmin ediliyor.

27 ülke bu 3 kadının peşinde
EUROPOL NEDİR?
Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), AB üyesi ülkeler ile birliğin ortaklık kurduğu diğer ülkelerin güvenlik güçleri arasında, uluslararası organize suçlar ve terörizm konusunda iş birliği ile etkili çalışma ortamı sağlamak amacıyla kurulmuş bir teşkilattır. Çalışma alanları arasında uyuşturucu ve yasa dışı motorlu taşıt ticareti, çocuk pornografisi de dahil her türlü insan ticareti, para ve diğer ödeme araçları ile ilgili kalpazanlık, radyoaktif ve nükleer maddelerin yasa dışı ticareti ve bu suç türleri ile ilgili kara para aklama, yasa dışı göç konuları yer alıyor. Merkezi Hollanda’nın Lahey kentinde bulunuyor. 1992 yılında kurulması öngörüldü. 1999’dan beri etkin çalışıyor. 27 üye ülkeden 600’ün üzerinde kişi görev yapıyor. Europol çalışanlarının sorgulama ve tutuklama yetkisi bulunmuyor. Kurum, AB üyesi ülkelerin polis teşkilatları için suç analizi yapmakta, operasyonel ve stratejik istihbarat toplamakta ve iletişim ağı oluşturmakta.

 

BAKMADAN GEÇME!