Eski sevgilisinin mektuplarını satışa çıkarttı

Güncelleme Tarihi:

Eski sevgilisinin mektuplarını satışa çıkarttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 12:23

Prenses Diana ile beş yıl boyunca ilişki yaşayan İngiliz subay James Hewitt’in prensesin ona ilişkilerinin ilk yılları sırasında yazdığı 8 mektup ve 26 kartpostalı gizlice satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Mail on Sunday gazetesi 57 yaşındaki Hewitt’in toplumdan ve Kraliyet ailesinden gelecek tepkileri önlemek adına satışı gizlice gerçekleştirmeye çalıştığını ve olası alıcılarla kurduğu iletişimlerde bir çok aracı kullandığını açıkladı.

Aralarında Prens William’ın henüz 6 yaşında bir çocukken yazdığı iki notun da bulunduğu belgelerin oldukça “masum” bir ton içerdiği ve Diana’nın ilişkinin ilerleyen yıllarında kaleme aldığı ve çok daha özel diyaloglar içeren mektuplara benzemediği belirtildi.

Mail on Sunday gazetesi Diana’nın “değerli arkadaşlığı için” Hewitt’e teşekkür ettiği mektuplardan sadece bir kaç tanesini kısmen yayınladı ve “Tüm belgeleri ele geçirdiklerini ancak Diana’nın anısına ve Prens William’a duydukları saygı nedeniyle bu metinleri yayınlamama kararı aldıklarını” söyledi.

Hewitt’in belgelerin satışı için bir koleksiyonerler 100 bin sterlinlik bir anlaşmaya vardığı ancak daha sonra geri adım atarak satıştan caydığı da açıklandı.

1993 yılında Diana’nın kendisine yazdığı onlarca mektubun tamamını 10 milyon sterline satışa çıkartmaya çalışan Hewitt’in mektupları uygun bir fiyata satmakta çok zorlandığı çünkü koleksiyonerlerin böyle bir satışın yaratacağı tepkilerden çekindiği ve Hewitt’ten uzak durmak istediği belirtildi. Kraliyet ailesi iddialar ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!