Eski kız arkadaşını 'talyumla zehirledi'

Güncelleme Tarihi:

Eski kız arkadaşını talyumla zehirledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 09:48

Almanya'da 46 yaşında bir kişinin eski kız arkadaşını ağır metal olan talyum kullanarak zehirlemeye çalıştığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre, Würzburg Savcılığı tarafından, 2014 yılı yazında eski kız arkadaşını kullandığı kokaine talyum karıştırarak öldürmeye çalışmakla suçlanan zanlı suçlamalarını reddetti.

Saçlarının dökülmesi ve ciddi sağlık problemleri yaşaması sonrası 39 yaşındaki eski sevgiliye kan ve idrar testi yapıldığı belirtilirken, test sonuçlarına göre kadının vücudunda talyum zehirlenmesinin tespit edildiği belirtildi.

Eski kız arkadaşını talyumla zehirledi


TALYUM NEDİR?

Talyum, kalaydan daha nadir bir metal olup, yerkabuğunda yaklaşık %10-5 oranında bulunur. Sülfürik asit ve çinko elde etmek amacıyla kullanılan bazı piritlerin kavrulması sırasında oluşur.

Haberin Devamı

Metal olarak pek kullanım alanına sahip değildir. Bununla birlikte bazı bileşikleri özel nitelikli camların üretiminde ve fare zehiri yapımında (talyum sülfat, talyum asetat ve talyum karbonat) kullanılır. Talyum ve bileşikleri düşük dozlarda bile insan için zehirleyici özelliğe sahiptir. Zehirlenme ölüm ya da kalıcı sinir sistemi bozukluklarına sebep olur.

Talyum zehirlenmesinin belirtileri mide bulantısı, kusma, saç dökülmesi, felç ve görme bozukluğu olarak biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!