Eski cumhurbaşkanının profesör oğlunu öldüren Georg S. 12 yıl yedi

Güncelleme Tarihi:

Eski cumhurbaşkanının profesör oğlunu öldüren Georg S. 12 yıl yedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2020 17:29

Almanya eski Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker’in profesör oğlu Fritz von Weizsaecker’i öldüren Georg S.’nin son duruşması Berlin Eyalet Mahkemesi’nde yapıldı. Davada reddi hakim ve reddi bilirkişi isteyen sanığın avukatının talebi reddedilirken sanığa 12 yıl hapis cezası verildi. 

Haberin Devamı

SAVCI Georg S.’nin psikojik sorunları olduğu gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çarptırılmasını ve psikiyatri kliniğinde tutulmasını istedi. Savcının talebi üzerine hakim, suçunu itiraf eden ve pişman olmadığını söyleyen sanığa psikiyatri kliniğinde tutulmak kaydıyla 12 yıl hapis cezası verdi. Kararın temyiz hakkı bulunuyor.

Eski cumhurbaşkanının profesör oğlunu öldüren Georg S. 12 yıl yedi
NE OLMUŞTU?
30 yıl önce bir gazete haberinde, Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker’in 1960’lı yıllarda çalıştığı ilaç şirketinin ürettiği zehirli ilacın Vietnam Savaşı’nda kullanıldığını okuyan 57 yaşındaki sanık Georg S., cumhurbaşkanını ölen insanlardan sorumlu tuttu. Yıllarca Weizsaecker’e kin besledi ve bu kinle yaşadı. Eski cumhurbaşkanını öldürme planları yaptı. Weizsaecker 2015 yılında öldü. Georg S., bu kez hedefine cumhurbaşkanının ailesini aldı. Yaklaşık 8 ay önce Prof. Fritz von Weizsaecker’in çalıştığı hastanede konferansı olduğunu öğrenince Rheinland Pfalz Eyaleti’nden Berlin’e gelmeye karar verdi. 19 Kasım 2019’da Prof. Weizsaecker çalıştığı hastanede kürsüde konuşma yaptığı sırda bıçakladı. İzinli olduğu gün konferansı dinlemeye gelen bir polis saldırgana müdahale etti. Yaşanan boğuşmada polis memuru da ağır yaralandı. Ancak polis memuru sayesinde saldırgan kaçamadı ve yakalandı. Hastanenin konferans salonunda yapılan tüm müdahalelere rağmen profesör yaşamını yitirirken polis memuru ise kurtuldu.
Eski cumhurbaşkanının profesör oğlunu öldüren Georg S. 12 yıl yedi

 

 

BAKMADAN GEÇME!