"Eşeğe, deveye bin ve defol buradan!"

Güncelleme Tarihi:

Eşeğe, deveye bin ve defol buradan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 12:05

Avusturya'da restoran sahibi iki Türk, ırkçılardan tehdit mektubu aldı.

Haberin Devamı

Avusturya'nın Tirol şehrinde restoran işleten iki Türk, aldığı tehdit mektubu ile irkildi. Gönderen kendini "Yabancılardan arınmış Reichenau Semti Komitesi" olarak belirtmiş olsa da, mektubun kimin yazdığı henüz bilinmiyor. Tirol Anayasa Koruma Teşkilatı olayı aydınlatmak için çalışma başlattığını bildirdi.

"GELDİĞİNİZ YERE GERİ DÖNÜN"
Türk girişimci 36 yaşındaki Serdar Demir ve 39 yaşındaki ortağı Erkan Aktaş, iki hafta önceki restoran açılışından hemen sonra sıkıntıların başladığını ifade etti. Kısa sürede birçok kez şikayet edildiklerini, polisin ise herhangi bir soruna rastlamadığını belirten ikili, "Birilerin bizimle uğraştığı belliydi" dedi.

Bunun üzerine restorana gönderilen 17 satırlık tehdit mektubu kuşkuya yer bırakmadı. Aşağılanmalar ve küfürlerle dolu yazıda "Tekne, Türk bitleri tarafından işletilen mekanlarla dolup taştı. Bir an önce eşeğe veya deveye bin ve geldiğiniz yere geri dönün. Aksi takdirde zıkkım mekanınız ortadan kaybolabilir" ifadeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Anayasa Koruma Teşkilatı, yazıdaki parmak izleri ile mektubu yazan kişiyi tespit etmeye çalıştığına dair açıklama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!