'En başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü' Ayşe Yıldırır’a verildi

Güncelleme Tarihi:

En başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü Ayşe Yıldırır’a verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 11:44

DAAD’ın her sene verdiği 'En Başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü', bu kez Bochum Ruhr Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde master tezini yazan Türk kızı Ayşe Yıldırır’a verildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Bochum Üniversitesi’nde düzenlenen törende, DAAD’ın (Deutsche Akademische Austausch Dienst) en başarılı öğrenciler arasından seçtiği Türk kızı Ayşe Yıldırır, ödülünü Bochum Ruhr Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kornelia Freitag’ın elinden aldı.

Kısaca DAAD olarak bilinen Alman Akademik Değişim Servisi’nden burs alan öğrencilercilerin yanı sıra, DAAD temsilcilerininde katıldığı ödül töreninde, Ayşe Yıldırır’ın hem üniversitedeki hemde sosyal alanda yaptığı başarılı çalışmalara değinildi.

Ödül törenine Ayşe Yıldırır’ın babası Hulisi Yıldırır da katıldı. Hulisi Yıldırır yaptığı açıklamada, “Kızımın 2015 yılının en iyi yabancı öğrenci seçilmesi sürpriz oldu. Çok mutlu oldum. Kızımın çalışmalarıyla gurur duyuyorum” dedi.

En başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü Ayşe Yıldırır’a verildi


Bochum Ruhr Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Jurgen Starub yaptığı konuşmada, Ayşe Yıldırır’ın özgüvenine, yardımsever biri olmasına dikkat çekti. Mülteciler için yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği projelerlerin yanı sıra üniversitedeki başarısını örnek gösterip Ayşe Yıldırır’ı kutladı.

En başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü Ayşe Yıldırır’a verildi


"ALDIKLARINI GERİ VEREN BİRİYİM" 

Ödülünü aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Ayşe Yıldırır, kendine destek olan profösürlerine, arkadaşlarına ve ailesine teşekkür etti. 2008 yılından beri Almanya’da yaşayan ve kendini ‘aldıklarını geri veren biri’ olarak tanımlayan Sosyal Bilimler Fakültesi’nde master yapan ve tezini, Almanya’da üniversiteye giden Türk öğrencilerin Alman kültürü ile olan deneyimleri üzerine yazan Ayşe Yıldırır başarı belgesinin yanı sıra bin Euro para ödülüne layık görüldü.

Yurt dışında okuyor olmanın güçlüklerini bildiğini belirten başarılı Türk kızı, “Derslerime ilgi gösterdiğim gibi, benim gibi burada yaşayan yabancı öğrencilerede destek olmaya çalıştım. Son dönemlerde ise sosyal çalışmalarım mülteciler için yoğunlaştı.  Mültecilere sosyolojik ve psikolojik olarak destek olmaya çalışıyorum. Aldığımı geri veren biriyim. Benim yaptıklarımı herkes yapabilecek durumda. Özellikle üniversitemizdeki yabancı öğrencilerde bu potansiyeli görmek mümkün. Bu ödülün beni daha çok motive edeceğine inanıyorum” dedi.

"SAVAŞIN İÇİNDEN GELDİKLERİ UNUTULMAMALI"

Türkiye ile Almanya arasında uluslararası ilişkiler ve sosyal konuları içeren bir iş kolunda çalışabileceğini belirten Ayşe Yıldırır, “Ödül için Alman arkadaşlarım beni önermiş. Mültecilerin büyük bir çoğunluğu, ülkelerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Savaşın içinden çıkıp geliyorlar. İnsanlarımız bunun bilincinde olmalılar. Geldiklerinde kültür şoku yaşayabiliyorlar. Yardımcı olmak ve mültecileri dinlemek gerekir. Çok fazla dil sorunları var. Zor durumda olan mültecilere sadece maddi değil, sosyal anlamda da yardım cı olunması çağrısında bulunuyorum” dedi.

En başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü Ayşe Yıldırır’a verildi


Ödül töreni aynı zamanda DAAD bursundan faydalanarak Bochum Ruhr Üniversitesi’nde eğitim görme şansı yakalayan öğrencilerin buluşmasına ev sahipliği yaptı. Ödül töreninin ardından, Meksika,Moldavya ve Afganistan’dan gelen öğrenciler ülkelerinin, ekonomik, siyasi ve kültürel yanlarını tanıtma fırsatı buldu. Afganistanlı öğrencilerin yöresel kıyafetler ve müzik eşliğindeki oyunları beğeni topladı.

DAAD NEDİR?

Alman Akademik Değişim Servisi olarak tercüme edilen 'Deutsche Akademischer Austausch Dienst' kısaca DAAD olarak biliniyor. Yabancı öğrencileri Alman üniversitelerinde, özellikle kamu fonlarıyla öğrenci ve bilim insanlarının değişimini, uluslararası akademik işbirliğini teşvik etmesiyle tanınıyor. Alman üniversitelerinde yabancı öğrencilerin kültürel, sosyal ve akademik alanlarda yapılan çalışmalar göz önünde bulundurularak her yıl düzenli olarak bir yabancı öğrenci jüri tarafından seçiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!