‘Elimizde hiçbir bilgi yoktu’

Güncelleme Tarihi:

‘Elimizde hiçbir bilgi yoktu’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 14:33

Almanya’da korona salgını başlamadan kısa bir süre önce Hanau’da yaşanan ırkçı saldırıyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

HESSEN Eyaleti İç istihbarattan Sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Robert Schaefer, Eyalet Parlamentosu’nda ırkçı cinayeti araştırma komisyonunda bilgi verdi. Komisyon üyelerinin sorularını tanık sıfatıyla yanıtlayan Schaefer, ırkçı saldırgan Tobias R. ile ilgili ellerinde önceden hiçbir bilgi bulunmadığını ifade etti. Schaefer, Tobias R.’nin aşırı görüşlerini ve komplo teorilerini paylaştığı internet sayfası hakkında da istihbaratın bilgisi bulunmadığını kaydetti. Schaefer, aynı şekilde ırkçı saldırgan hakkında 2019’da savcılığa yapılan şikâyet hakkında da istihbarat olarak bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

‘ÖLÇÜLEMEZ ACI’
İstihbarat Başkanı Schaefer, ellerinde bilgi bulunmadığı için her zaman bir sıkıntı olduğunu kabul etti ve bu tür saldırıların, mağdurlar üzerinde ‘ölçülemez acı’ bıraktığını söyledi. Schaefer, ancak, Hanau failinin tamamen ‘gizli’ hareket ettiğini vurguladı. Robert Schaefer, Tobias R. ile ilgili değerlendirmenin yakında tamamlanacağını ifade ederken şu andaki bilgilere göre saldırganın bölgesel veya ulusal düzeyde aşırı sağcı sahneye karıştığına dair bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!