Ekim ayından itibaren dördüncü dalga gelecek

Güncelleme Tarihi:

Ekim ayından itibaren dördüncü dalga gelecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 13:27

Almanya’da uzmanlar artan Delta varyantlı koronavirüs vakaları nedeniyle ekim ayından itibaren hastanelerin de dolacağından hareket ediyor. Dördüncü dalga uyarısında bulunan Berlin TU Üniversitesi’nden Kai Nagel, “Böyle devam ederse ekim ayında okulların açılmasıyla birlikte durum daha da vahim hale gelecek” dedi.

Haberin Devamı

FEDERAL Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMDF) için hazırlanan yeni raporda, en etkili önlemlerin kitlesel aşı oranının yükseltilmesiyle okullarda alınacak ek düzenlemelerden geçtiği vurgulandı. Eğitim kurumlardaki hijyen konseptlerinin gözden geçirilmesi önerilen raporda, sınıflardaki havalandırma sistemlerinin yenilenmesi, maske takılmaya devam edilmesi ve haftalık hızlı test sayısının artırılması istendi.
Aktüel vaka rakamlarını açıklayan Robert-Koch Enstitüsü (RKI) ise haftalık insidans değerinin Almanya genelinde 9.4 dolayında olduğunu, Bremen ve Saarland eyaletlerinde bu değerin 50’nin üzerine çıktığını duyurdu. Enstütü verilerine göre son 24 saat içerisinde 1292 kişi koronavirüse yakalandı, toplam vaka sayısı 3 milyon 744 bin 681’e yükseldi. Son 24 saatte 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle bugüne kadar koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı ise 91 bin 362’ye çıktı. Aktüel olarak yaklaşık 14 bin koronavirüs vakası olduğu ifade edilen açıklamada, aşılama kampanyasının başladığı günden bu yana kadar 49 milyon 400 bin civarında kişinin en az bir kez korona aşısı olduğu bildirildi.

 

BAKMADAN GEÇME!