Efsane hoca hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Efsane hoca hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 13:28

Manchester United'ın efsane bir takım haline dönüşen '92 Sınıfı' kadrosunun temellerini atan genç takım hocası Eric Harrison, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Manchester United’ın efsane hocası Eric Harrison, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Manchester United’ın dünyayı kasıp kavuran ve ’92 Sınıfı’ olarak adlandırılan kadrosunun temelini oluşturan David Beckham, Ryan Giggs, Gary ve Phil Neville kardeşler, Paul Scholes, Nicky Butt, Keith Gillespie, Robbie Savage gibi isimleri henüz gençken keşfeden Eric Harrison’ın ölümü, İngiliz devinde büyük üzüntüyle karşılandı. ’92 Sınıfı’nı A Takım’a çıkaran Sir Alex Ferguson, Eric Harrison için “Gelmiş geçmiş en iyi çalıştırıcılardan biriydi” ifadesini kullandı.

İlerde dünya yıldızı olan isimlerdeki potansiyeli keşfetmesi ile tanınan Eric Harrison, dünya futboluna birçok isim kazandırdı. Halifax, Hartlepool, Barrow ve Southport gibi takımlarda oynadıktan sonra 1981 yılında aktif futbolculuk hayatını noktalayan Eric Harrison, Genç Takım Menajeri olarak çalışmaya başladı. Manchester United’ın altyapısının başına getirilen Eric Harrison, 1992-1995 yılları arasında genç takım liginde şampiyonluğu hiçbir takıma kaptırmadı.

Haberin Devamı

Manchester United, Eric Harrison’ın vefatı ile ilgili yaptığı açıklamada derin üzüntü içinde olduklarını belirtirken, efsane hocayı ‘Bizi yaratan adam’ olarak adlandırdı.

BAKMADAN GEÇME!