Edinburgh’da iş birliği anlaşması imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Edinburgh’da iş birliği anlaşması imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2022 12:08

Türk-İskoç Ticaret ve Sanayi Odası (TSCCI) ile İskoç Ticaret Odası (SCC) İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya imzalar TSCCI Başkanı Şahin Vahap Fırat ve SCC İcra Başkanı Dr. Liz Cameron tarafından atıldı.

Haberin Devamı

ANLAŞMAYLA, İskoçya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ile iş birliğinin geliştirilmesini teşvik etmek ve güçlendirmek için yeni bir çalışma başlatılması öngörülüyor. Hem TSCCI hem de SCC, ticari ve ekonomik iş birliğini teşvik etmek, ticaret ve iş heyetlerinin değişimine yardımcı olmak, ticaret ve endüstri fuarları ile konferanslarına ortaklaşa katılım gibi konularda da anlaştı. Törene, Türkiye’nin İskoçya Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı da katıldı. Scottish Chambers of Commerce Başkanı Dr Liz Cameron (CBE), “İngiltere ile Türkiye arasındaki 2020 Ticaret Anlaşması karantina sırasında imzalandı. Pandemi nedeniyle birçok işletme bunun farkına varmadı. Şimdi kısıtlamaların tamamen kalkması sonrası ticaret ve seyahatler açıldı. İskoçya ile Türkiye arasındaki ticareti artırmak için gerçek bir fırsatımız var” dedi.
Türk-İskoç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Vahap Fırat da, “Bu anlaşma, TSCCI için İskoç-Türk iş dünyasının çıkarlarını temsil etme rolünde bir adım değişikliğini işaret ediyor ve SCC’deki meslektaşlarımızla yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. İmza Töreninde söz alan Türkiye Cumhuriyeti Birleşik Krallık Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez de “Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaretin değeri 18 milyar Sterlin’in üzerinde ve İskoçya, ikili ticaret için önemli bir yeri temsil ediyor” dedi.

Edinburgh’da iş birliği anlaşması imzalandı
TSCCI Başkanı Şahin Vahap Fırat, SCC İcra Başkanı Dr. Liz Cameron

Haberin Devamı

‘ANLAŞMAYI DESTEKLİYORUZ’
TSCCI ve SCC arasındaki imza törenine AK Parti Adıyaman milletvekili Fatih Toprak ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi Ordu milletvekili Ergün Taşçı katıldı. AK Parti Adıyaman milletvekili ve aynı zamanda AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Türkiye-Avusturya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Fatih Toprak da “Bu imza töreni için Ankara’dan geldik ve TSCCI ve SCC arasındaki anlaşmayı destekliyoruz. İskoçya’ya çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdik, İskoç Parlamentosu’nda karşılandık ve ekonomik açıdan ilgi çekici yerlere kısa bir tur attık” diye konuştu.
İskoçya’nın Avrupa ve Uluslararası Kalkınma Gölge Bakanı Foysol Choudhury ise “İskoçya’daki etnik azınlık işlerine özel bir ilgim ve Türk-İskoç iş dünyası içinde güçlü bağlantılarım var. Türk işletmelerinin İskoç ekonomisine yaptıkları katkıya değer veriyorum ve TSCCI’yi bu topluluğu temsil etme konusunda bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Edinburgh’da iş birliği anlaşması imzalandı

 

BAKMADAN GEÇME!