Ebola ile mücadele için Afrika'ya gemi gönderiyor

Güncelleme Tarihi:

Ebola ile mücadele için Afrikaya gemi gönderiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 00:18

İngiltere'nin ölümcül Ebola salgınıyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Kraliyet Donanması'na ait tıbbi ekipman barındıran ve 225 personeli olan bir gemi bugün İngiltere'den Sierra Leone'a doğru yola çıkıyor.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz bakanların da katılımıyla Ebola salgını ve bu salgınla mücadele konusunun ele alındığı acil kabine toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, İngiltere'nin Ebola'yla ilgili aldığı önlemlere ilişkin güncel bilgilere yer verildi.

Geçen hafta Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'ye 750 askeri personel gönderileceğini hatırlatan açıklamaya göre, İngiliz hükümetinin Kraliyet Donanması'na ait tıbbi ekipman ve üç helikopter barındıran, aralarında sağlık uzmanlarının da bulunduğu 225 personeli taşıyan "RFA Argus" gemisinin bugün İngiltere'den yola çıkarak bu ay sonunda Batı Afrika ülkesine varması bekleniyor.

Sierra Leone'nin Ebola'ya karşı mücadelesine destek kapsamında hali hazırda ülkede bulunan 40 İngiliz askerine bu hafta yaklaşık 100 kadar hemşire, doktor, bulaşıcı hastalık danışmanı katılmıştı.

Açıklamada, İngiltere'nin bölgede asıl odaklandığı alanların, "sağlık tesislerinin iyileştirilmesi" ile "Sierra Leone hükümetine destek ve çalışanlarına eğitim sağlama" olduğu vurgulandı. Bu kapsamda İngiliz askeri personelin altı yeni Ebola tedavi merkezi, yerel toplum bakım üniteleri ve sağlık çalışanları için eğitim merkezleri inşa edeceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, uluslararası toplumun salgının görüldüğü bölgelerde ne gibi destek ve Ebola'yla mücadeleye ne gibi katkılarda bulunabileceğinin masaya yatırıldığı belirtildi. Ayrıca, bu hafta ülkenin en büyük havaalanı olan Heathrow'da uygulamaya konulan Ebola virüsü tarama sistemlerinin Gatwick Havaalanı ve başkent Londra'daki Eurostar tren istasyonu olan St. Pancras'ta önümüzdeki hafta kullanıma gireceği ifade edildi.

Öte yandan, acil kabine toplantısına başkanlık etmesinin ardından açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron, diğer Avrupa ülkelerine İngiltere'nin kullandığı yöntemlere benzer Ebola virüsü tarama sistemleri kurmaları çağrısında bulundu. Cameron, ölümcül hastalığın yayılmasının durdurulması için Avrupalı hükümetlere "daha fazla kontrol yapın" mesajı gönderdi.

İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt da İngiltere'de görülecek Ebola vakalarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu konuda çok sıkı prosedürlerimiz var ve herkesin bu prosedürleri bildiğinden emin olmalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!