‘Durum endişe verici, çocuk yoksulluğu artabilir’

Güncelleme Tarihi:

‘Durum endişe verici, çocuk yoksulluğu artabilir’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 11:39

Almanya’da önce korona krizi ardınan Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle artan fiyatlar özellikle dar gelirlileri zor durumda bırakıyor.

Haberin Devamı

FEDERAL Aile Bakanı Lisa Paus, ciddi fiyat artışları nedeniyle Almanya’da çocuk yoksulluğunun artmasından endişe duyduğunu belirtti. Paus, Redaktionsnetzwerk Deutschland’a yaptığı açıklamada tehlikenin büyük olduğunu söyledi. Yeşillerli siyasetçi, daha fazla yardımın en çok ihtiyacı olanlara ulaşması gerektiğini belirtirken, “Bu artık bir varoluş meselesi. Pek çok insan, özellikle de çocuklu aileler, mali açıdan zor durumda” dedi. Bakan Paus, çocuk yardımında önemli bir artış yapılmasını talep etti. Paus, “Federal Maliye Bakanı’nın şu ana kadar söz verdiği çocuk parası artışı, genel enflasyonu telafi etmek için yeterli değil” diye konuştu. Bu konuda iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydeden Paus, “Buna ek olarak, çocuk parası artışı, ailelerin diğer alanlarda da destek almasını sağlayacak şekilde genel bir konseptin içine yerleştirilmelidir. Özellikle yüksek ısınma maliyetleri, daha yüksek ulaşım fiyatları ve artan gıda fiyatlarından etkileneceklerdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘YOKSULLUK SARMALINA SÜRÜKLEYEBİLİR’
Öte yandan SPD’nin gençlik örgütü temsilcileri, yüksek enerji maliyetlerinin gençleri ve hatta orta gelirli insanları bir ‘yoksulluk sarmalına’ sürükleyebileceği uyarısında bulundu. SPD Geçlik teşkilatı Jusos Baskani Jessica Rosenthal ve yardımcısı Manon Luther, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte gaz fiyatlarının sınırlandırılması çağrısında bulundu. Buna karşılık CDU genclik teşkilatı Junge Union Başkanı Tilman Kuban, en azından yıl sonuna kadar 500 Euro’luk bir gençlik enerji ödeneğinin gençleri mevcut durumda rahatlatmak için doğru bir araç olduğunu ifade etti. Funke medya grubuna konuşan Kuban, “Öğrencilere ve stajyerlere, bürokratik olmayan bir şekilde ve eğitim alanları arasında ayrım yapmadan yardımcı olacak” bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!