Dünya Kupası'nda 'saat' skandalı!

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupasında saat skandalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 15:04

2014 Dünya Kupası'nın ev sahibi Brezilya'nın, FIFA yetkililerine düzinelerce lüks marka pahalı kol saati verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) saat skandalıyla çalkalanıyor. FIFA Etik Kurulu, İngiliz basınının hemen ardından Alman basınına yansıyan haber üzerine soruşturma başlattı.

Etik Kurulu Başkanı Michael Garcia ve Domenico Scala tarafından yürütülen incelemede, aralarında FIFA Başkanı Sepp Blatter ve İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik’in de yer aldığı 25 FIFA yetkilisinden, kimlerin saatleri kabul edip etmediğinin araştırıldığı belirtildi. Brezilya Futbol Federasyonu’nun resmi sporsorları arasında yer alan İsviçre saat firması Parmigiani Fleurier’in 10 bin Avro (30 bin TL) ila 90 bin Avro (270 bin TL) değerindeki saatlerin 25 FIFA yetkilisinin dışında Güney Amerika Futbol Konfederasyonu üyelerine ve şampiyonaya katılan 32 ülke federasyonu başkanına turnuva anısına hediye olarak verildiği ifade edildi. FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik ise “Konuyla ilgili olarak FIFA bize konuşma yasağı getirdi” dedi.

FIFA’nın 2012 yılında değişen yeni Etik Talimatnamesi’nin 20. maddesinde ‘hediye alma ve verme’ başlığındaki bölümde, FIFA yetkililerinin ancak ‘sembolik ve değersiz hediyeleri’ kabul edebileceği açıkça belirtiliyor. Saat krizi patlak vermeden çok kısa bir süre önce Dünya Kupası sırasında, FIFA’nın 2014 sporsorları arasında yer alan Hublot firması yine üyelere lüks kol saati hediye etmek istemişti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Etik Kurulu Başkanı Garcia’nın ‘Değerli hediyelerin alınmasının yasak olduğunu ve bununla ilgili soruşturma başlatılacağını’ söylemesiyle FIFA üyeleri saatleri almaktan vazgeçmişti. Bu olaydan kısa bir süre sonra Brezilya Federasyonu’nun verdiği hediyelerin ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!