Dünya’daki en güçlü doğal madde bu hayvanın dişleri

Güncelleme Tarihi:

Dünya’daki en güçlü doğal madde bu hayvanın dişleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 12:36

Portsmouth Üniversitesi’nden bilim insanları Dünya’daki en güçlü doğal maddenin deniz salyangozunun dişleri olduğunu keşfettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Araştırmacılar tüm dünya sahillerinde yayın olarak bulunan deniz salyangozlarının dişlerinin şimdiye dek dünyanın en güçlü doğal materyali olarak görülen örümcek ağlarından bile daha dayanıklı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Uzmanlar, deniz salyangozu dişlerinin yapısının taklit edilip Formula1 yarış arabaları ve uçakların üretiminde kullanılabileceğini düşündüklerini söyledi.

Royal Society dergisinde yayınlanan araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Profesör Asa Barber, İngiliz Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada “Doğa mekanik özellikleri olan materyaller konusunda inanılmaz bir ilham kaynağı. Çevremizde gördüğümüz herşey, ağaçlar, deniz canlılarının kabukları ve bu araştırmada incelediğimiz deniz salyangozu dişleri evrim geçirerek mümkün olan en efektif formlarına ulaşmış” dedi.

Uzmanlar, deniz salyangozlarının güçlü dişlerini kayalara tutunup buldukları algleri kazıyarak beslenmek için kullandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!