Düğün yasağına gelinli, damatlı, davullu, zurnalı protesto

Güncelleme Tarihi:

Düğün yasağına gelinli, damatlı, davullu, zurnalı protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2020 10:39

Almanya'da Türk toplumunun en yoğun yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya’da Türk düğün salonu işletmecileri, kuyumculuk, gelinlik ve çeyiz sektörü temsilcileri bir yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüşün sonunda parlamento binasına varan göstericiler, sosyal mesafe çubuklarıyla davul-zurna eşliğinde halay düğün salonlarının açılmasını istedi.

Haberin Devamı

DÜĞÜN Salonları Dernek Başkanı Mesut Çetin, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Biz sesimizi duyurmak istiyoruz, Almanlar önümüzü kesiyorlar. Bu karardan 50 kişilik düğün yapan Almanlar etkilenmiyor. Etkilenen sadece biz de değiliz. Gelinlikçisi, pastacısı, çeyizcisi düğün yapmak isteyen gençler mağdurlar. Önceki gün gelinlikçilere uğradım, içeride hiç müşteri yoktu. Esnaf aylardır cepten yediğini söylüyor. Sesimizi duyuruncaya kadar bu eylemleri sürdüreceğiz.”
Düğün salonu sahibi olan İlhami Kızıl ise şöyle konuştu: “3 aydır salonlarımız kapalı mağduriyetimizi dile getiriyoruz. Sadece bizler değil, düğün yapmak isteyen gençler de aylardır zor durumda. Bu eylemlerimiz devam edecek. Pek çok sınırlamalar kaldırıldı ama düğün salonları noktasında ne muhatap bulabiliyoruz ne politikacı bulabiliyoruz. Hatta üç tane politikacıyı buraya çağırdık, hiçbiri gelmedi. Herkes çok mağdur, bu sektör çok zor durumda. Çoğu arkadaş iflasın eşiğinde.”

Haberin Devamı

Düğün yasağına gelinli, damatlı, davullu, zurnalı protesto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!