Dortmund zirveyi sevdi..

Güncelleme Tarihi:

Dortmund zirveyi sevdi..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 12:59

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde oynanan 4. hafta karşılaşmalarının ardından Eintracht Frankfurt'u 2-1 yenen Borussia Dortmund, 12 puanla liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Borussia Dortmund, deplasmanda Eintracht Frankfurt'u Henrikh Mkhitaryan'ın attığı gollerle 2-1 mağlup ederken, ev sahibi ekibin tek golü Vaclav Kadlec'den geldi. Milli futbolcu Nuri Şahin karşılaşmada 90 dakika forma giyerken, sarı-siyahlı ekip 4. haftayı da kayıpsız geçerek 12 puanla liderliğini sürdüren tek takım oldu. Eintracht Frankfurt ise bu sezon üçüncü mağlubiyetini aldı ve 3 puanla 15. sıraya geriledi.

Haftanın en gollü karşılaşmasında Stuttgart, Hoffenheim'ı 6-2 yendi. Teknik direktör Bruno Labbadia'nın görevine geçen hafta son veren Stuttgart, yeni teknik adam Thomas Schneider ile bu sezonki ilk puanını alarak 14. sıraya yükseldi. İlk mağlubiyetini alan Hoffenheim ise 5 puanla 11. sıraya geriledi.

Son şampiyon Bayern Münih, Freiburg ile 1-1 berabere kalarak ilk kez puan kaybetti. Schalke 04'e 2-0 mağlup olan Bayer Leverkusen de haftayı puansız kapattı.

Haberin Devamı

Hamburg, sahasında Eintracht Braunschweig'i 4-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Hamburg'un gollerini ilk yarıda Rafael van der Vaart ve Zoua'dan gelirken, ikinci yarıda oyuna dahil olan ve A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez çağrılan Hakan Çalhanoğlu, Hamburg'un farka gitmesini sağlayan gollere imza attı.

Bundesliga'da Borussia Dortmund'u 10 puanla Bayern Münih, 9'ar puanla Bayer Leverkusen, Hannover ve Mainz takip ediyor. Ligin son sırasında ise henüz puan alamayan Eintracht Braunschweig bulunuyor.

"Gol krallığı"
"Gol krallığı" yarışında ilk sırada 5 golle Mainz'dan Nicolai Müller ve Stuttgart'tan Vedad Ibisevic yer alıyor.

Bundesliga'da 4. haftada oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle oluştu:

Toplu sonuçlar
Freiburg - Bayern Münih: 1-1

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen: 4-1

Hannover 96 - Mainz 05: 4-1

Wolfsburg - Hertha Berlin: 2-0

Nürnberg - Augsburg: 0-1

Hamburg - Eintracht Braunschweig: 4-0

Schalke - Bayer Leverkusen: 2-0

Stuttgart - Hoffenheim: 6-2

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund: 1-2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!