Dört eyaletten koronavirüs önergesi

Güncelleme Tarihi:

Dört eyaletten koronavirüs önergesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 11:10

Almanya, uzun bir aradan sonra koronavirüs kısıtlamaları olmadan bahar ve yaz dönemi geçirirken, kısıtlamalarla ilgili sesler de yükselmeye başladı. Dört eyalet, federal hükümete çağrı yaparak sonbaharda olası koronavirüs salgınına karşı yaz aylarında yasal tedbirlerin hazırlanmasını istedi.

Haberin Devamı

BADEN-Württemberg, Bavyera, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletleri ortaklaşa hazırladıkları önergede, federal hükümetin yaz boşluğunu değerlendirerek yasal düzenlemeyi yapmasını istedi. Magdeburg’da başlayan Sağlık Bakanları Konferansı’nda gündeme gelen önergede, şimdiden alınacak tedbirlerin sonbaharda olası vaka artışının önlenmesi için yararlı olacağı belirtilirken, “Özellikle iç mekânlarda maske zorunluluğu, iç mekanlara girişte 3G veya 2G uygulaması, test zorunluluğu, sosyal mesafe kısıtlamaları gibi tedbirlerin alt yapısı şekillendirilmelidir” denildi.

AŞI GEREKLİ Mİ DEĞİL Mİ?
Eyaletler, koronavirüs test düzenlemesinin haziran sonuna kadar uzatılmasını da istedi. Önergede, “Özellikle savunmasız insanlar ve grupların bulunduğu tesislerin yakınında koruma sağlamak için ücretsiz ve bürokratik olmayan test seçeneklerine hâlâ ihtiyaç var” ifadeleri yer aldı. Eyaletler ayrıca, federal hükümeti, dördüncü aşı için genel bir tavsiyenin olup olmaması ve aşının gerekip gerekmediğini hızlı bir şekilde netleştirmeye çağırdı. Almanya Daimi Aşı Komisyonu (STIKO), yalnızca 70 yaşın üzerindeki kişilere dördüncü takviye aşısı önermişti. Önergede, federal hükümetin eyaletlerle iş birliğine giderek sonbahar ve kış aylarında aşılama için birlikte çalışması istendi.

 

BAKMADAN GEÇME!