DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, yardım için Kenya’da!

Güncelleme Tarihi:

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, yardım için Kenya’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2022 10:23

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği yöneticilerinden oluşan 6 kişilik bir ekip, Afrika ülkesi Kenya’da özel hazırlanan kumanyaları ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Haberin Devamı

DİTİB Kuzey Bavera Eyalet Birliği İkinci Başkanı Cemil Kimyacıoğlu ve Genel Sekreter Refet Avcı, yaptıkları açıklamada şunları söylediler: “Kenya’nın başkenti Nairobi başta olmak üzere Kajıado, Isi, Garissa, Tana, River, Mombasa, Kwele, Klifi isimli şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine içerisinde Kur’an-ı Kerim bulunan özel hazırlanmış kumanyaları dağıtarak ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyoruz. DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği’ne bağlı derneklerce gerçekleştirilen ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasından toplanan 15 bin adet Kur’an-ı Kerim ve 6 bin koli kumanya paketini ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam etmekteyiz.”

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, yardım için Kenya’da

Haberin Devamı

45 ÜLKEYE DAĞITILACAK
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliği içinde Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin bağış, zekât ve fitrelerinden oluşturulan fondan harcama yaparak 45 ülkede kumanya dağıtımı gerçekleştirmek üzere yollara çıktıklarını ve 25 farklı ülkede iyilik gönüllüleri olarak görev yaptıklarını belirten Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Fuad Gökçebay, da “Allah tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Veren el olmanın huzuru ve gururu ile Kenya dahil çok ülkeye iyilik ellerimizi ulaştırmaktan mutluyuz. Kolilerimizi alan kardeşlerimizin yüzlerindeki sevinci gördüğümüzde ve ‘Allah razı olsun’ cümlesini duyduğumuzda bizler de seviniyoruz ve mutlu oluyoruz” dedi.

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, yardım için Kenya’da

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, yardım için Kenya’da

BAKMADAN GEÇME!