Dev derbi yarın oynanacak

Güncelleme Tarihi:

Dev derbi yarın oynanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2019 14:12

Ezeli rakip Dortmund ile Schalke maçı için nefesler tutuldu. Geri sayım başladı. Almanya'da yılın derbisi yarın saat 15.30'da başlıyor. İki asra sığan mücadelede bu kez takımlar neredeyse aynı güçte ve aynı göz hizasındalar. Her zaman üç puandan öte anlam taşıyan iki takımın maçının sonucu yine büyük merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da hiçbir derbi Dortmund ile Schalke maçı kadar ilgi ve merak uyandırmaz. 20. yüzyılda başlayan iki takım arasındaki mücadele ve rekabet, 21. asra kadar taşındı. İki takımın mücadelesi sadece 2. Dünya Savaşı sırasında kesintiye uğradı. Ruhr Havazası'nde çok sayıda futbol takımı bulunuyor. Her takımın bir diğeriyle yaptığı mücadele derbi olarak anılıyor. Dortmund ile Schalke rekabeti Bundesliga taşıdı. Çok sayıdaki derbiden esinlenerek iki takımın mücadelesi uzun süreden beri 'Binlerin Derbisi' olarak da anılıyor. İki takım şimdi Bundesliga'da 95. randevuda buluşuyor. Schalke'nin sahasında oynanacak karşılaşma yarın saat 15.30'da start alacak.

Dev derbi yarın oynanacak

Haberin Devamı

EŞİT GÜÇTELER
Geçmiş yıllarda ya Schake çok güçlü, Dortmund zayıftı. Ya da tersi durum geçerliydi. Ancak bu sezon takımların gücü de puanı da takım kadrosunda yer alan futbolcuların yeteneği de birbirine çok yakın. Dortmund 15 puana sahip. 4. sırada yer alıyor. 7. sıradaki Schalke'nin ise 14 puanı bulunuyor. Bu maçta galip gelen sadece üç puan almayacak. İtibar da kazanacak, hanesine derbi zaferi de yazacak. Ayrıca bir de ligde teorik olarak liderlik koltuğuna oturabilecek. Yani maçı kazanan keyfini çıkarak.

Dev derbi yarın oynanacak

ÜÇ İSİM FORMA BEKLİYOR
Evsahibi takımın güçlü yanı defansı. Uyumlu dört isimden oluşan defansın önünde Suat Serdar da kusursuz oynuyor. Hal böyle olunca da rakiplerine bu sezon çok az açık verdiler. Buna karşılık konuk takımın en etkili silahları hücum hattında yer alıyor. Hızlı ve gol yollarında becerikli isimler var. Schalke'de Suat Serdar, Ozan Kabak ve Ahmed Kutucu derbide forma bekliyor. Doortmund'da bu sezon Türk kökenli futbolcu bulunmuyor. İki takım Bundesliga'da şimdiye kadar 94 kez karşılaştı. Birbirlerine bariz bir üstünlükleri yok. Dortmund 33 kez galip gelirken, Schalke de 32 karşılaşmada sahadan zaferle ayrıldı. 29 maçta ise berabere sonuçlandı.

Dev derbi yarın oynanacak
BAYERN ÇÖMEZLE OYNUYOR
Ligin 9. haftasının açılış maçında Mainz ile Köln oynuyor. Mainz'daki karşılaşma bu akşam saat 20.30'da başlıyor. Yarın derbiyle birlikte altı karşılaşma oynanacak. Bayern Münih, tarihinde ilk kez Bundesliga'da mücadele eden Union Berlin'i ağırlıyor. Geçen hafta sürpriz şekilde Augsburg karşısında iki puan bırakan B. Münih, seyircisinin önünde ligin acemisini farklı yenmenin planlarını yapıyor. Evsahibi takımda golcü Lewandowski çok formda. Pazar günü ise Avrupa Ligi'nde oynayan takımlar maçlarını yapacak. Wolfsburg sahasında Augsburg ile karşı karşıya geliyor.

Haberin Devamı

Haftanın kapanış karşılaşmasında ise Avrupa Ligi maçları oynayan Gladbach ile Frankfurt birbirine rakip olacak.

9. haftanın maç programı şöyle:

BUGÜN 
Mainz - Köln (20.30)

YARIN
B. Münih - Union Berlin (15.30)
Hertha Berlin - Hoffenheim (15.30)
Schalke - Dortmund (15.30)
Paderborn - Düsseldorf (15.30)
Freiburg - RB Leipzig (15.30)
Leverkusen - W. Bremen (18.30)

PAZAR
Wolfsburg - Augsburg (15.30)
Gladbach - Frankfurt (18.00)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!