Demokrasi mücadelemiz devam edecek!

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi mücadelemiz devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 10:13

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya eşi Turhan Kaya ile birlikte Kongre Merkezi’nde vermiş olduğu Cumhuriyet Resepsiyonu’nda misafirlerini kapıda karşıladı.

Haberin Devamı

HANNOVER Kongre Merkezi’nde Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, eşi Turhan Kaya ile birlikte misafirler arasında Hannover Emniyet Müdürü, Hameln, Nienburg Belediye Başkanları, SPD eyalet milletvekili Alptekin Kırcı, Korkonsüler Başkanı Heino Wiese, siyaset, iş çevrelerinden, STK temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan 300’ü aşkın misafirlerini salon girişinde karşılayıp tebrikleri kabul etti.

Demokrasi mücadelemiz devam edecek
ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara yönelik göndermiş olduğu mesaj Konsoloslar Ezgi Ertan Bayram ve Ahmet Bekir Göksü tarafından Türkçe ve Almanca olarak okunduktan sonra kürsüye gelen Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya konuşmasını Türkçe ve Almanca yaptı. Cumhuriyet Resepsiyonu’na katılan tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek; Cumhuriyet Bayramları’nı kutlayarak söze başladı. Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, savaşın ve barışın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
Pandemi dolayısıyla geçen sene respsiyonu gerçekleştiremediklerini belirten Başkonsolos Gül Özge Kaya “Başkonsolos sıfatıyla Milli Gün Resepsiyonumuza ilk kez ev sahipliği yapıyorum. Bundan dolayıda büyük mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmek isterim. Bu süreçte Alman yetkililer ve vatandaşlarımız tarafından gösterilen misafirlik için çok teşekkür ederim. Cumhuriyetimiz 98 sene önce kurulduğunda muassır medeniyet seviyesine ulaşma hedefiyle başlattığı demokrasi mücadelesini, aynı kararlılıkla sürdürmeye ülke olarak devam edeceğiz. Ulusumuz örgütlenme ve uyum gücüyle, dirençli, sebatlı, dinamik yapısıyla bu süreçte yaşadığı türlü engelleri aşmayı başarmıştır. Kuruluştan bu yana çatışma ve istikrarsızlıklarla çevrili bir coğrafyada, insani ve girişimci dış politikası, demokratik, laik ve sosyal devlet anlayışı, genç ve dinamik nüfusu, güçlü ekonomisi ve sağladığı insanı yardımlarıyla, uluslararası toplumun saygın, güvenilir ve sözü geçen bir üyesi olmuştur. Cumhuriyetimizin kazandırdığı değerleri daha da ileri taşımak için birlik ve beraberlik ruhu içinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Demokrasi mücadelemiz devam edecek
TÜRK TOPLUMU KÜLTÜRÜNÜ KORUMUŞTUR
Türk-Alman İş gücü anlaşmasının 60. yılının idrak edileceğini belirten Başkonsolos Gül Özge Kaya “Türk Toplumu 60 yıldır Alman Toplumuyla el ele vererek Almanya’nın kalkınmasına katkı sağlamış, Almanya’nın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Aynı zamanda kültürünü, değerlerini, anavatanla gönül bağını sürdürmüştür. Artık sadece çalışma ve iş hayatında değil; siyaset, akademi, bilim, hukuk, sanat, spor dahil hemen her alanda Almanya’ya zenginlik ve güç katmaya devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

IRKÇILIK ARTMAYA DEVAM EDİYOR
Son yıllarda Avrupa ve Almanya’da giderek güçlenen ve ortak değerleri hedef alan ırkçı, yabancı ve İslam düşmanı akımların endişe verici boytlara ulaştığını söyleyen Başkonsolos Kaya “Bugünlere birlikte gelen Türk-Alman toplumu, korkulardan beslenerek huzuru bozanlara karşı da birlikte mücadele vermelidir. Bunlara en iyi cevap karşılklı olarak kardeşliği, hoşgörüyü, saygıyı güçlendirmekten geçmektedir. Türkiye-Almanya arasında her alandaki ilişkilerin daha da artacağına inancım tamdır. Bizde sorumluluk alanımızda bunun çalışması içinde olmaya devam edeceğiz. Başkonsolosluğumuz yaklaşık 270 bin kişiye hizmet sunmaktadır. Ticaret, Eğitim, Din Hizmetleri ve Çalışma Ataşeliklerimize ve tüm personelimize hizmetlerinden dolayı da teşekkür ederim” dedi.

Demokrasi mücadelemiz devam edecek
ATATÜRK PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ
Resepsiyonda Başkonsolos Gül Özge Kaya’ya değişik hediyeler verildi. Bunlar arasında iş insanı Hasan Kurtuluş tarafından Bartın bakır telkırma işlemesiyle yapılan Atatürk portresi dikkat çekti. Türk mutfağından yemeklerin sunulduğu resepsiyonda Türkiye’den lisans ve lisans üstü eğitim görmek için Hannover Müzik Okulu’na gelen Cem Esen, Sesim Bezdüz, Selin Özer Klasik Türk müsikisinden örnekler sundular.

BAKMADAN GEÇME!