DB'ye bir kötü haber de temyizden

Güncelleme Tarihi:

DBye bir kötü haber de temyizden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2021 10:23

Alman Demiryolları (DB), yeni teklifle gelmesine rağmen sendikanın 6 günlük greve gitmesine karşı dava açarak grevin son bulması için Frankfurt İş Mahkemesi’ne başvurmuştu. Fakat Frankfurt İş Mahkemesi, sendikanın aldığı grev kararının durdurulamayacağı yönünde karar verdi. Bunun üzerine DB, bir üst mahkeme olan Eyalet İş Mahkemesi’ne başvurarak yerel mahkemenin aldığı kararın temyizini istedi. Ancak DB’ye bir kötü haber de yüksek mahkemeden geldi.

Haberin Devamı

HESSEN Eyalet İş Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, “DB tarafından Alman Makinistler Sendikası’na (GDL) karşı yapılan bir ihtiyati tedbir başvurusu reddedilmiştir” denildi. DB, GDL sendikasını, grevle yalnızca daha iyi çalışma koşulları ve maaş artışı sağlamaya çalışmayıp aynı zamanda siyasi hedefler peşinde koşmakla suçluyor. Temyiz başvurusundan önce açıklama yapan DB Sözcüsü, Almanya’da grev hakkına yönelik hukuksal itirazın zorluklarının farkında olduklarını belirtirken, “Ancak yolcularımızın çıkarları için grevlerin sona erdirilmesine yönelik olasılıkları denemek istiyoruz” demişti.
‘BİR AN ÖNCE ANLAŞSINLAR’
Alman kamuoyunda ise ‘greve’ yönelik eleştiriler artıyor. Alman yolcular derneği Pro Bahn ve Almanya Şehirler ve Belediyeler Birliği, grevin derhal sona erdirilerek, DB ile GDL arasında anlaşmazlıkların yeni müzakerelerle çözülmesini istedi. Alman Demiryolları her gün yaklaşık 860 uzun mesafe ve 20 binden fazla şehir içi treni işletiyor. Kovid-19 salgını ekonomik açıdan sıkıntıda olan kamu şirketini olumsuz etkilerken, 2021’in ilk yarısında vergi sonrası zararı 1.4 milyar euro olmuştu. Şirketin net finansal borcu ise 32 milyar euroya yükselmişti. Öte yandan DB, uzun mesafe trenlerin yaklaşık yüzde 75’inin grev nedeniyle çalışamadığını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!