Delmenhorst Melda için ağladı

Güncelleme Tarihi:

Delmenhorst Melda için ağladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2018 12:39

Almanya’nın Delmenhorst kentinde yaşayan Gaziantepli Melda Tüter (19), Türkiye’de özel bir klinikte mide küçültme ameliyatının ardından girdiği komadan bir daha uyanamadı.

Haberin Devamı

ZAYIFLAMAK için İstanbul’da özel bir klinikte mide küçültme ameliyatı olan Melda Tüter (19), 3 Haziran’da komaya girdi. Ameliyattan sonra bir süre kendine gelen Tüter, daha sonra girdiği komadan bir daha uyanamadı. Bir hafta kadar klinikte kalan Tüter, daha sonra ailesinin isteği üzerine Almanya’nın Bremen kentine getirildi. Burada da tedaviye yanıt vermeyen genç kızın beyin ölümü gerçekleşti. Bremen’deki klinikte iki gün kalan Tüter, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 

Tüter’in ailesi, yanlış tedavi sonucu kızlarının hayatını kaybettiği iddia ederken, Almanya’da otopsisi yapılan genç kızın neden komaya girdiği ve hayatını kaybettiği araştırılıyor.
Melda Tüter’in ölümü kentte yaşayan Türkleri ve sevenlerini yasa boğdu. Tüter için Cuma günü Delmenhorst Mevlana Camisinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı, katılımın çok olması nedeniyle caminin karşısındaki parkta kılındı. Genç kızın tabutunun üzerinde gelinlik duvağının olması dikkati çekti. Yapılan cenaze töreninden sonra Melda Tüter cenazesi Delmenhorst Müslüman mezarlığında toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!