Dedelerin hikayesini torunlar film yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dedelerin hikayesini torunlar film yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 11:05

Almanya’nın Gladbeck şehrindeki Heisenberg Gymnasium’da eğitim gören Türk öğrenciler, Türkiye’den işçi olarak çalışmaya gelen dedelerinin hikayelerini ‘Mehmet Almanya’da’ adlı filme dönüştürdü. Gala geliri ise Afrika’daki su sondaj kuyularına bağışlandı.

Haberin Devamı

1965 yılında Türkiye’den Almanya’ya işçi ailesi olarak göç eden bir Türk ailesini konu alan ‘Mehmet Almanya’da’ adlı film, okulun Türkçe öğretmeni Arslan Yalçın tarafından projelendirildi. Yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucu hazırlanan filmin montajını da öğrenciler yaptı. Almanca alt yazılı hazırlanan filmin oyuncu kadrosunda Naci Devrim Tığ, Emre Kaya, Emirhan Aktuş, Begüm Öztürk, Selin Okur, Tuğrul Sezer, Enes Bilgin ve Halenur Öremiş yer aldı. Filmi Türkçe öğretmenleri Arslan Yalçın ve Mahmut Eryılmaz yönetti.

KALICI HALE GETİRMEK İSTEDİK

Türkçe dersinde, göç konusunu işlerken böyle bir filmin akıllarına geldiğin belirten Naci Devrim Tığ, “Türkçe öğretmenimiz Arslan Yalçın, bu konuda bize büyük destek oldu. 20 kişilik bir ekiple filmi hazırladık. Arkadaşlarımız çok emek verdi. Böyle bir filmle dedelerimizin hikayesini kalıcı hale getirmek, gelecek nesillere armağan etmek istedik. Bizi destekleyen herkese teşekkürler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!