Daha fazla gevşeme için günlük sayının yüzlere düşmesi gerekir!

Güncelleme Tarihi:

Daha fazla gevşeme için günlük sayının yüzlere düşmesi gerekir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 13:24

Almanya’da alınan önlemler sayesinde bulaşma azalırken, önlemlerin daha da gevşetilmesini isteyenlere Robert Koch Enstitü Başkan Yardımcısı Prof. Lars Schaade’dan eleştri geldi: “Bunu konuşabilmek için günlük yeni vaka sayısının birkaç yüzlere düşmesi gerekir.”

Haberin Devamı

ALMANYA’da koronavirüs yayılma hızının yavaşlamasıyla önlemlerin kaldırılması tartışmaları sürerken Robert Koch Enstitüsü günlük gelişmeleri ve önlemlerin yumuşayabilmesi için vaka sayısının ne kadar olması gerektiğini açıkladı. Enstitü Başkan Yardımcısı Prof. Lars Schaade günlük verileri şöyle açıkladı: Almanya’da toplam koronavirüs vaka sayısı 150 bin 383. Bir önceki güne kıyasla yeni vaka artışı 2 bin 337. İyileşen sayısı 106 bin 800. Ölü sayısı 5 bin 321.

‘AZALMAYI ÖNLEMLERE BORÇLUYUZ’
Prof. Schaade İtalya, İspanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinde koronavirüs ölüm oranının grip ölümlerinden çok daha yüksek oduğuna işaret ederek bu ülkelere kıyasla Almanya’nın pandemide iyi gitmesinin alınan önlemlere borçlu olduğunu vurgulayan Prof. Schaade, şimdi bu önlemlerin sorgulanmasını eleştirdi. Önlemlerin gevşetilmesini konuşabilmek için günde 2 bin yeni vaka sayısının çok yüksek olduğunu belirten Prof. Schaade, önlemleri kaldırmak için yeni vaka sayısının günde birkaç yüzlere düşmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Schaade “Daha fazla sosyal temas virüsün daha hızlı yayılmasına yol açar. O nedenle önlemlere uyulması lazım” dedi.

Haberin Devamı

SOLUNUM HASTASI OLANLARA KOVID-19 TESTİ
Öte yandan Lars Schaade, Almanya’da hafif solunum rahatsızlığı bulunan herkese yeni tip koronavirüs testi yapılmasını istedi. Lars “Doktorları bu konuda zorlamaya yetkimiz yok. Ancak bu aşamadan sonra solunum yolu enfeksiyonu, öksürük veya ateşi olan herkese koronavirüs testi yapılmasını şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi. Almanya Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon kişiye Kovid-19 testi yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!